Susivieniję dėl geresnio ir saugesnio interneto

Nors daugelyje Europos valstybių vasario 7 dieną buvo minima Saugesnio interneto diena, kurios šūkis skelbė: „Vienykimės dėl geresnio interneto!”, Lietuvoje renginiai vyko visą savaitę. Molėtų biblioteka taip pat prisijungė prie šios savaitės renginių.

Renginyje

Vasario 9 d. Informacijos skyriuje vyko kūrybinio sambūrio užsiėmimai. Juose aktyviai dalyvavo Molėtų jaunieji gimnazistai su mokytojomis Zina Tutiniene ir Valentina Janušiene. Jau gimnazijoje išklausę informaciją apie saugų internetą, atlikę testus, moksleiviai rinkosi į netradicinę erdvę atlikti netradicinių užduočių – kurti plakatų apie saugų internetą. Susiskirstę į grupes po penketą narių, jie sukūrė penkis plakatus, kuriuos, pakabinę prie kompiuterių stalų pertvarų, turėjo pristatyti. Bibliotekininkės apdovanojo kūrybinio sambūrio dalyvius mielais niekučiais, primenančiais, jog internete reikia elgtis atsargiai, o šie paliko savo darbus Informacijos skyriuje, kad kiekvienas lankytojas atkreiptų dėmesį ir taip pat būtų atsargus internete.

Vasario 10 d. Informacijos skyriaus vedėja Auksuolė Nazarovienė apibendrino šią savaitę su bibliotekos jaunaisiais lankytojais, išsklaidydama jų beribį pasitikėjimą internetu, ir tuo pačiu suteikdama žinių, kurias propaguoja saugaus interneto testai.

Aušrė Vengrytė

Verified by MonsterInsights