Poezijos popietė Giedraičių bibliotekoje

„Poezija – tai sielos kalba. Poeziją vieni mėgsta, kiti – ne. Ir kaip įtikinti tą nemėgstantįjį, kad poezija – tai sielos kalba, kuri dažnai pasako tiek daug! Ne tik apie žmogaus, bet ir apie visos tautos būseną. Kartais poeto lūpomis, regis, kalba visas pasaulis, kartais, atrodo, šaukia pati Žemė” (J. Mačiukevičius).

Trečiadienį į Giedraičių bendruomenės salę poezijos gerbėjus pakvietė Giedraičių bibliotekininkė, kultūrinės veiklos vadybininkė ir bendruomenės centras, kur vyko poezijos popietė „Tėvynė mana – Lietuva”, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Poeziją skaitė senjorai, bendruomenės pirmininkas, darželio auklėtinė Uršulė ir gimnazijos mokiniai, kuriuos paruošė mokytojos V. Putnienė, R. Kaminskienė, J. Daškevičienė, V. Jakutienė, B. Žukauskienė. Posmuose atsispindėjo meilė, ilgesys, jausmai Tėvynei. Mažieji skaitovai buvo apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis, o senjorai – knygomis ir gėlės žiedu. Pasiklausę šiltų eilių, tęsėme nuoširdų pokalbį prie arbatos puodelio.

Smagu, kad meilė poezijai vienija skirtingų kartų žmones. Poezijos popietė buvo tikra literatūrą mėgstančių žmonių šventė.

Bibliotekininkė Danutė

Popietėje

Verified by MonsterInsights