Pavasario spalvomis pražydusi keramika

Kovo 7-ąją Molėtų viešosios bibliotekos Informacijos skyriuje buvo pristatyta Erikos Andrukonienės kūrybos paroda.

Pristatoma darbų autorė

Skyriaus vedėja Auksuolė Nazarovienė mėgino provokuoti autorę pagal molėtišką legendą, įklampinusią į molį net ir bajorą, bet keramikė nepasidavė jokiems „klampinimams”. Ji džiaugėsi tuo, ką turi dabar – kūrybos pojūčiu ir darbu Mindūnų Amatų centro keramikos dirbtuvėlėje bei žmonėmis, su kuriais jai tenka bendrauti. Panevėžyje gimusi ir augusi Erika ten ir išmoko pamilti molį, o atvykusi į Molėtus, įsigijo keramikos degimo krosnį ir ėmėsi verslo. Nuo 2014 metų savo patirtį perduoda molėtiškiams ir visiems, kurie tik panorsta pasinerti į molio gyvenimą. Pradėjusi nuo taupyklių, šiandien Erika jau gali nustebinti ir autoriniais darbais, galinčiais papuošti bet kuriuos namus, nes darbuose yra įdėta ir autorės širdies dalelė.

Pernai savo kūrybą autorė yra pristačiusi Panevėžio „Šaltinėlio” bibliotekoje, kur vyko ne tik autorinė paroda „Žydėjimas”, bet ir Molėtų rajono Kijėlių specialiojo ugdymo centre jos Molio būrelio programoje parengti darbai su neįgaliais vaikais „Angelai tarp mūsų”.

Eriką Andrukonienę sveikino Mindūnų seniūnė V. Salapėtienė, bendradarbiai, tautodailininkai, senjorai, bibliotekininkai ir patys artimiausi žmonės. Visi jie džiaugėsi Erikos kūrybos sėkme. Tuos, kurie nebuvo renginyje, kviečiame ateiti į Informacijos skyrių, pamatyti Erikos darbus ir juos įsigyti, nes autorė jų nekaupia. Pasak jos, jie greitai nuperkami arba padovanojami pačios autorės, arba dirbami pagal užsakymą…

Aušrė Vengrytė

Neringos Kerienės nuotraukos

Verified by MonsterInsights