Kovo 11-oji – su Prezidentės padėka

Molėtų viešosios bibliotekos Informacijos skyriuje parengta paroda „Atgimstanti tauta – nemirštanti kalba” – skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai ir LR Seimo paskelbtųjų Lietuvių kalbos kultūros metų paminėjimui.

Joje – knygos, spaudiniai, pasakojantys apie Pirmąją 1990-1991 metų Vyriausybę, kelio į Nepriklausomybę ištakos, straipsnių rinkinys iš šios šventės 10-mečio paminėjimo, naujausia spauda ir rajono laikraštyje „Vilnis” spausdintos mintys. Taip pat Lietuvių kalbos enciklopedija, Zigmo Zinkevičiaus „Lietuvių kalbos kilmė” bei etnologės Gražinos Kadžytės mintys apie tarmę – tapatybės kortelę.

Simboliška ir prasminga, kad Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Molėtų viešąją biblioteką pasiekė laiškas iš Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos su Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėka. Joje rašoma: „Gerbiamieji Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vadovai ir darbuotojai, nuoširdžiai dėkoju Jums, kad aktyviai įsijungėte į skaitymą ir bendravimą skatinančią akciją „Knygų Kalėdos”. Bendromis pastangomis kuriame pažangią, skaitančią, kūrybingą ir atsakingą Lietuvą. Sėkmingų Jums tolesnių darbų!”

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights