Nuo knygos iki mikrofono

Molėtų Viešojoje bibliotekoje startuoja projektas „Molinukės kelionė su knyga”, finansuojamas Lietuvos kultūros rėmimo fondo ir Lietuvos kultūros ministerijos. Molinukė – bibliotekos personažas, drauge su rašytojais, menininkais edukacinių užsiėmimų metu leisis į kelionę po knygų labirintus.

Raminta

Pirmasis vaikų susitikimas vyko su Power hit radio radijo laidų vedėja, kilusia iš Molėtų Raminta Vyšniauskaite. Paaugliams viešnia pasakojo savo sėkmės istoriją „Nuo knygos iki mikrofono”. Raminta kalbėdama apie pasiekimus pirmenybę atidavė knygoms, o skaityti pradėjo būdama ketverių. Šalia jos visada yra gera knyga. Jaunimui pažėrė eilę gyvenimiškų patarimų: būti drąsiam, nebijoti siekti tikslų, nepasisekus, bandyti dar kart, plėsti akiratį, būti landžiam, smalsiam. Renginio pabaigoje jaunimas uždavė daug klausimų apie radijo laidų vedėjos profesiją: norint ja tapti būtina gera iškalba, tartis, visad būti naujienų sūkury, geros nuotaikos, nebijoti viešinti asmeninio gyvenimo. Jos žinių bagažą labai papildo laidose dalyvaujantys įvairių profesijų svečiai.

I Molėtus Raminta atvažiavo ne tuščiomis: ji atvežė Power hit radio stoties dovaną, kuri atiteko aktyviausiai susitikimo gimnazistei. Viešnia pakvietė moksleivius draugauti virtualioje erdvėje, įsiamžino asmenukėse.

Padėkojo Molėtų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriui už pakvietimą, Molėtų gimnazijai už šiltą priėmimą, o gimnazistam palinkėjo: drąsos, motyvacijos, pasitikėjimo savimi.

Janina Vyšniauskienė

            

Verified by MonsterInsights