Senjorai – nauji feisbuko naudotojai

Kovo 27 – balandžio 2 dienomis Europoje vyksta kasmetinė „Interneto savaitė”, skatinanti naudotis technologijomis ir internetu. Molėtų rajono savivaldybės viešoji biblioteka taip pat aktyviai įsijungia į šią savaitę, organizuodama įvairius renginius, pristatymus tiek mieste, tiek kaime.

Senjorai

Informacijos skyriuje taip pat vyko edukacinis užsiėmimas „Savęs pristatymas internete”, kurį vedė skyriaus vedėja Auksuolė Nazarovienė. Buvo pasirinktas populiariausias socialinis tinklas „Facebook” ir supažindinta su būtiniausia informacija, kurią privalo žinoti kiekvienas jo naudotojas. Šiuo atveju renginio dalyviai buvo senjorai, todėl pirmiausia reikėjo išsiaiškinti šio tinklo privalumus ir minusus, ir apsispręsti, ar ,apskritai, reikia senjorams naudotis feisbuku. Kadangi tarp dalyvių du senjorai yra aktyvūs feisbuko naudotojai, tai jų praktika rodo, jog ir vėlyvesniame amžiuje informacinės technologijos yra didesnis privalumas, nei kliūtis. Pasimokę, kaip susikurti paskyrą, kokią asmeninę informaciją galima skelbti internete, o apie ką geriau nutylėti, kaip atsirinkti draugus, ir kaip paviešinti norimus įvykius, senjorai pripažino didesnę socialinio tinklo naudą, nei žalą, pažadėję, jog pamėgins būti naujais feisbuko naudototojais.

Tačiau, tai nereiškia, jog senjorai, „sėdėdami feisbuke”, ketina atsisakyti ankstesnių savo pomėgių bei asmeninio gyvenimo. Gerdami arbatą, jie, kartu su Auksuole, planavo vasaros keliones ir išvykas, pirminę informaciją gaudami internete, o įspūdžius ketindami patirti gyvai…

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights