Ir Velykoms, ir kūrybos džiaugsmui…

Molėtų viešosios bibliotekos Informacijos skyriuje buvo pristatyta Rimos Vidžiūnienės kūrybos paroda. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog ji skirta Šv. Velykų laukimui, nes pirmiausia į akis krinta karoliukais siuvinėti, įvairaus dydžio kiaušiniai ir pražydusių blindžių bei prasiskleidusių berželių puokštė.

Parodėlė

Toliau akį patraukia gaminiai iš odos: rankinė, piniginės, dovanų maišeliai ir net paveikslas, kurio, nežinodamas, kad jis yra irgi iš odos, galėtum to nė nenutuokti. Parodoje puikuojasi gausybė servetėlių, nertų vąšeliu, kai kuriose jų panaudota ir nėrimo būdas su šakute, taip pat virbalais megztos servetėlės. Yra ir pora papuošalų bei siuvinėtas paveikslas. Moters ateities planuose – darbas su emale.

Jei mezgimo ir nėrimo paslapčių Rimą išmokė teta, tai kitus kūrybos būdus ji mėgina pati. Tiesa, pradžią turbūt davė Darbo biržos organizuoti kursai… Žinant, kad ji kairiarankė, tereikia tik įsivaizduoti, kaip nelengva ko nors mokytis ir žiūrėti per petį, ką daro dešiniarankiai, bet didelio noro dėka Rimai pavyksta. Internete ir knygose ji randa schemas, jas nusikopijuoja ar parsisiunčia į elektroninį paštą ir tokiu būdu siuvinėtam paveikslui skirtą schemą apskaičiuoja būsimiems kiaušiniams. Prie vieno jų moteris dirba 12 dienų, o prie pirmojo ir didesnio dydžio margučio teko pasėdėti ir ilgėliau. Todėl parduoti jų gaila, nes kaina prasidėtų nuo 20 eurų, o padovanoti kur kas mieliau. Tačiau kartais moteris dalyvauja mugėse, tautodailininkų parodose ir džiaugiasi kūrybos veiksmu. Beje, į parodą ji buvo atsinešusi ir įrankius, reikalingus jos pomėgiams bei knygą apie karoliukų vėrimą, kurią turi ir biblioteka.

Parodoje dalyvavo Rimos dukros, bičiulės ir bibliotekos lankytojai.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights