Pavasario renginiai Skudutiškyje

Mėgstantiems paaimanuoti – šiųmetis pavasaris kaip tik, vietoje išsiilgtos šilumos – visas šūsnis negandų: šalnos, lietus, sniegas… Ir tik retsykiais nedrąsiai kasdienę nuotaiką bando praskaidrinti pavasariškos saulės spindulėlis. Tad pabėgti nuo nostalgiškų minčių ir laukimu prailgusias dienas turiningai leisti kvietė Skudutiškio biblioteka, pasiūliusi renginių įvairiam skoniui.

Labiausiai pavargę nuo darganotų orų buvo gundomi vasariškų emocijų kupinu renginiu „Drugeliai iš vasaros pievų”. Jame jaunoji biologė Judita eksponavo savo studentiškais metais surinktą Lietuvos drugelių kolekciją. Na, o nepasitenkinusiems tik reginiu ir panorusiems gilesnių žinių apie šiuos margaspalvius pievų gyventojus, buvo sudarytos galimybės panaršyti šūsnyje knygų gamtos tematika.

Naujai pažinti Molėtų kraštą kvietė Akvilės Stančikaitės fotografijų paroda „Molėtų rajono literatūriniai tiltai”. Akvilė, užfiksavusi šiandienos įvairius vietovaizdžius, siejo juos su įvairiais laikotarpiais mūsų krašte gyvenusiomis ryškiomis asmenybėmis.

Patikėti, kad žavius reginius galima ne tik pamatyti, nufotografuoti, bet ir sukurti savo rankomis, kvietė Virginijos Avlasevičienės iš Ančėnų kryželiu siuvinėtų paveikslų paroda. Jau ne pirmą kartą bibliotekoje rengiama Virginijos kūrinių paroda džiugino kaskart vis sudėtingesniais, profesionalesniais kūriniais, vaizduojančiais ne tik klasikinius vaizdelius, bet ir savo gimtojo kaimo peizažą.

Paskutinį pavasario mėnesį bibliotekos lankytojai kviečiami į neakivaizdinę kelionę po Prancūziją. Keliauti kviečiama pasitelkiant vaizdą, garsą ir skonį: keletą mėnesių kasmet Prancūzijoje praleidžiančios skudutiškietės Aldonos pasakojimai ir žavių prancūziškų gamtovaizdžių, miestų gatvelių fotografijos pasodrinamos prancūziškais sūriais, alyvuogių ir vynuogių produktais, burnoje tirpstančiais prancūziškais skanėstais – kanelėmis.

Deja, bet renginiai buvo skirti ne vien gražioms emocijoms. Reaguodama į Skudutiškio gyventojų susirūpinimą vis pasitaikančiomis negerovėmis, biblioteka kvietė į praktinį seminarą „Gyvenkime saugiai”, kuriame saugios gyvensenos ir savigynos instruktorius Algis teikė pamokymus saugios kaimynystės, asmeninio turto, būsto saugos, savigynos klausimais.

Bibliotekininkė Irena

Renginiuose

Verified by MonsterInsights