Molio dienos Molėtų bibliotekoje

Beveik taip galima įvardyti Molėtų rajono Kijėlių specialiojo ugdymo centro ir Molėtų viešosios bibliotekos partnerystę, kurios tarpininke tapo keramikė Erika Andrukonienė, surengusi šio centro ugdytinių parodą Informacijos skyriuje bei pati ir esanti jų molio darbelių lipdymo mokytoja.

Renginyje

Erika trumpai pristatė darbo specifiką su negalią turinčiais vaikais ir prisipažino, jog yra juos įsimylėjusi, todėl jų bendrystė tęsiasi jau ne vienerius metus. Kijėlių specialiojo ugdymo centro bendruomenės vardu ją sveikino direktorė Asta Jakovlevienė, dėkodama už kūrybiškumo perteikimą, širdingą mokinių su negalia meninių gebėjimų ugdymą bei parodų organizavimą, nes Erika šių vaikų darbelius visada pristato ir savo gimtinėje – Panevėžyje.

E. Andrukonienę sveikino ir dėkojo už molio prigijimą bibliotekoje, jo paskleidimą gyvosios edukacijos užsiėmimuose su senjorais bei molinių medalių gamybą bibliotekos 80-mečiui – direktorė Virginija Raišienė, kviesdama ugdytinius ir toliau puošti bibliotekos erdves Kalėdų švenčių proga. Nors ir be gėlių, be dovanų, bet nuoširdžius sveikinimus išsakė keramikei Erikai ir Molėtų viešajai bibliotekai Kultūros ir švietimo skyriaus atstovas – vyr. specialistas Arvydas Jurkšaitis. Su paroda ir gimtadieniu Eriką sveikino kolegės Nijolė Aleinikovienė ir Tereza Šakienė iš Molėtų krašto muziejaus bei Informacijos skyriaus vedėja Auksuolė Nazarovienė.

Vaikai pasidžiaugė saldžiomis dovanėlėmis, savo darbeliais ir švente, o biblioteka turės dar vieną padėką, kurią įteikė A. Jakovlevienė bibliotekos direktorei V. Raišienei. „Už glaudų bendradarbiavimą, pristatant visuomenei mokinių kūrybinius darbus, plėtojant mokinių, turinčių negalią, integracijos procesus ir bendražmogiškų vertybių puoselėjimą.”

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights