Bijutiškyje – Helovino šventė

Spalio 31-ą dieną renginių organizatorė ir bibliotekininkė Bijutiškio jaunimą sukvietė į pačią baugiausią ir šiurpiausią „Vaiduoklių šventę“. Į šventę vaikai rinkosi išradingai pasipuošę (veido makiažas priminė mistines, bauginančias būtybes), nešini moliūgų galvomis: savo rankomis išskaptuotomis, išpjaustytomis kreivomis šypsenomis ir baisiomis akimis.

Vakaro metu buvo renkamas išradingiausiai išpjaustytas moliūgas. Sunku buvo išrinkti, nes visi moliūgai buvo vienas už kitą gražesni. Vėliau buvo žaidžiami įvairūs žaidimai, menamos mįslės, iš pateiktų žodžių kuriamas baisusis ketureilis, kurį skaitant šiurpuliukai kūnu bėgiojo. Štai vienas iš eilėraštukų:

Atėjo lauktas Helovinas,

Raganos ant šluotų skraido.

Moliūgai iš tolo jau švyti, nes žvakės atspindį jų grožį.

O žmonės bauginasi eiti į lauką, nes aplink skraido baisūs vaiduokliai…

Baigiantis šventei, vaikai savo moliūgais papuošė kiemo kalnelį. Moliūgų šviečiančios galvos džiugina kaimo gyventojus ir pravažiuojančius ne tik dieną, bet ir sutemus. Nors Helovinas ir nėra lietuviška šventė, bet mūsų kaime ji jau tapo tradicine ir vaikų labai labai laukiama. Džiugu, kad šiemet šventėje dalyvavo ir suaugusieji, ir ne tik kaip pasyvūs žiūrovai, bet kaip aktyvūs programos dalyviai. Žinoma, nei vienas vakaro dalyvis neliko neapdovanotas.

Bibliotekininkė Saulė

Verified by MonsterInsights