Bibliotekoje pražydo stebuklingas sodas

Kaip ir kiekvienais metais, lapkričio mėnesį Molėtų viešoji biblioteka aktyviai dalyvauja Šiaurės šalių bibliotekų savaitėje. Šiemet šios savaitės atidarymo renginiui buvo pasirinktas Stalo teatro spektaklis vaikams „Stebuklingas sodas”, kadangi jis pastatytas pagal vienos žinomiausių švedų rašytojų Selmos Lagerliof kūrinį „Legenda apie Kalėdų rožę”.

Daugelis žiūrovų sutiko, jog tai vienas įspūdingiausių reginių kokius yra tekę matyti bibliotekoje. Renginio atmosfera buvo išties paslaptinga ir stebuklinga, mat pritemdytoje bibliotekos salėje spektaklio trupė išmoningai žaidė šviesomis, spalvomis ir garsais. Jų pagalba buvo galima pamatyti, kaip tyliai tyliai ir neapsakomai gražiai Kalėdų naktį pražysta stebuklingas sodas, kuriame dainuoja angelai… Spektaklyje buvo pasitelkta veiksmo tapyba, scenografijai panaudoti Džoto di Bondonės (Giotto di Bondone, 1266/7–1337) ir kitų ankstyvojo Renesanso dailininkų sieninės tapybos fragmentai. Pasaką apie stebuklingą sodą, plėšikus bei vienuolius sekė aktorius Artūras Varnas, o iliustracijomis bei spalvomis žiūrovus džiugino veiksmo tapybą atlikusios Saulė Degutytė (režisierė ir idėjos autorė) bei Ligita Skukauskaitė (kostiumų dailininkė).

Prieš spektaklį ir po jo su mažaisiais spektaklio žiūrovais taip pat bendravo ir Molinukė, kuri kartu su jais aiškinosi, kas vis tik yra tos šiaurės šalys, kokios jų sostinės ir kuo jos ypatingos, kokie garsūs vaikų rašytojai yra šių šalių. Sumaniausi ir daugiausiai teisingai atsakinėję vaikai neliko neapdovanoti.

Šis renginys – projekto „Molinukės kelionė su knyga” dalis. Projektą remia Lietuvos kultūros taryba bei Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija.

Austėja Jasaitienė

Verified by MonsterInsights