„Knygų Kalėdų“ atidarymo šventė Prezidentūroje

„Knygų Kalėdų” akcija prasidėjo dar lapkričio 15 d. Tądien akcijos globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos Antakalnio filiale, kur susitiko su mažaisiais skaitytojais ir bibliotekos darbuotojais. Šalies vadovė pakvietė visus Lietuvos žmones šiemet jau 7-ąjį kartą vyksiančios „Knygų Kalėdų” akcijos metu dovanoti naujas knygas savo bibliotekoms.

Renginio Prezidentūroje metu surengta didelė akcijos atidarymo šventė, kurios metu buvo įžiebta pirmoji šalyje Kalėdų eglė, kurią Prezidentei padėjo papuošti vaikai. Tradicija tapusiame renginyje Prezidento rūmų Baltojoje salėje pasirodymą vaikams ir akcijos bičiuliams dovanojo spektaklio „Laimė yra lapė” komanda. Ceremoniją vainikavo iš naujo per Kalėdas atgimstanti legendinė Tomo Augulio daina „Kalėdų naktį tylią”, kurią atliko dainos autorius, Algirdas Kaušpėdas, Donatas Montvydas, Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis, Maksas Melmanas, Jurgita Jurkutė, Beata Nicholson ir Jonas Nainys.

Kaip ir kiekvienais metais šiame renginyje dalyvavo būris vaikų ir jų mokytojų, o taip pat ir daugelio Lietuvos bibliotekų darbuotojai. Molėtų r. sav. viešajai bibliotekai atstovavo „Knygų Kalėdų“ akcijos koordinatorė Austėja Jasaitienė.

Verified by MonsterInsights