Bijutiškio bibliotekoje domėtasi sveikata

Lapkričio 21 d. Bijutiškio bibliotekoje vyko paskaita „Žmoguje viskas turi būti gražu: ir veidas, ir drabužiai, ir siela, ir mintys“ (A.Čechovas). Į paskaitą susirinko pačios aktyviausios bibliotekos lankytojos, kurios neabejingos gerai savijautai ir sveikatai.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Rita Lukšienė supažindino su nemokamomis prevencinėmis programomis, sudarytomis pagal amžiaus grupes, ir kurios yra apmokamos privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis. Paskaitos dalyvės sužinojo, kad 50% sveikatos sudaro mūsų gyvenimo būdas ir tik 10% – medicina, kaip išvengti gripo, kontroliuoti stresą, sumažinti cholesterolio kiekį, koks yra sveikas gyvenimo būdas ir subalansuota mityba. Visos dalyvės gavo sveikatos stiprinimo ir tausojimo receptą, skrajutę apie nemokamas prevencijos programas. Jauniesiems skaitytojams paliko edukacinę knygelę „Sveikatai palanki mityba“, „Brokoliukas“ ir užduočių knygelę „Asmens higiena“. O artėjančių Kalėdų proga bibliotekai padovanojo S. Danielsson knygą „Vaisiai, uogos ir daržovės. Nauja energija“.

Apie grožį, maisto papildus ir jų naudą moterims trumpai papasakojo „Oriflame“ lojali klientė, konsultantė Nijolė Pusvaškienė. Renginys buvo skirtas Suaugusiųjų švietimo savaitei.

Bibliotekininkė Saulė

Verified by MonsterInsights