Lapkritį Žiūrų bibliotekoje vykę renginiai

Lapkričio 18 d. Žiūrų bibliotekoje vyko garsiniai skaitymai mažiesiems skaitytojams. Jie buvo skirti Šiaurės šalių bibliotekų savaitei.

Tą dieną buvo skaitoma suomių rašytojo Mauri Kunno knygos „Lobių sala“ ištrauka. Knygutę skaitėme internete originalo kalba – ji yra labai gražiai iliustruota. Visi įdėmiai klausėsi, nes juos labai suintrigavo Flinto pasakojimas. Vėliau vaikai piešė salas, kuriose gyvena piratai. Skaitymas žvakučių šviesoje leidžia mums atsikvėpti ir pasinerti į paslaptingą knygų pasaulį. Mažieji dovanų gavo skirtukų knygoms.

Lapkričio 23 d. bibliotekoje vyko Suaugusiųjų švietimo savaitei skirta edukacinė-kūrybinė popietė „Mokymosi galia ir žavesys“, kurios metu mokėmės floristikos technikos:

1. Pagrindinė: išdėstymas, sukaišiojimas, pasodinimas

2. Dekoratyvinė: pakabinimas, sluoksniavimas, pynimas, raizgymas ir kt.

3. Apsauginis: apsauga nuo drėgmės, apsauga nuo išgaravimo, vaškavimas ir kt.

Floristinių darbų rūšys: kompozicija inde, puokštė – kompozicija iš gėlių, naudojant rišimo techniką, floristinis vainikas, koliažai, pano, širmos, girlianda ir floristinis objektas.

Puokštės kuriamos vadovaujantis įvairiais stiliais ir dovanojamos įvairiomis progomis. Gali būti vestuvinės, jubiliejinės ir kt. Puokštė ar kompozicija nebus vykusi, jei neatspindės sezoniškumo. Kiekvienas metų laikas turi savo simboliką: pavasaris – gotika, vasara – renesansas, ruduo – barokas, žiema, tai balto, žalio ir auksinio, raudono, mėlyno ir sidabro kontrastas. Dėkojame floristei Jurgitai Markauskienei už idėjas ir mokymus, nuostabių darbų parodą, bibliotekos lankytojams, kad rado laiko ir dalyvavo mokymuose ir domėjosi floristikos paslapčių.

Bibliotekininkė Aušra

Verified by MonsterInsights