„Kalėdos – šventė širdyje…“ Verbiškių bibliotekoje

Popietė Verbiškių bibliotekoje „Kalėdos – šventė širdyje…” – tai lyg atsakas į Prezidentės inicijuotą gerumo akciją „Knygų Kalėdos“, kuri jau septintą kartą kviečia dovanoti knygas savo bibliotekai. Bibliotekos dalyviai buvo kviečiami prisidėti prie šios kilnios iniciatyvos ir padovanoti bibliotekai naujų knygų. Jie buvo raginami kuo dažniau atverti bibliotekos duris ir neužmirti, kokia svarbi žmogaus gyvenime yra knyga.

Apie senovinius Advento ir Kalėdų papročius, burtus bei tradicijas, papasakojo bibliotekininkė Živilė. Knygas bibliotekai dovanojo Suginčių seniūnė Nijolė Jauneikienė, skaitytojos Deimantė Pašiušienė, Stasė Žvinienė, Vanda Žukauskienė, Vida Vižinienė. Verbiškių bendruomenės seniūnaitė Virginija Serguškina padovanojo rankų darbo Kalėdų eglutę. Vėliau visi diskutavome ir dalinomės asmenine patirtimi, prisiminėme, kokius valgius šeimininkės gamina šiandieniniam Kūčių ir Kalėdų stalui.

Artėjant šventėms, lyg ir savaime norime būti dvasingesni, geresni, supratingesni. Kalėdos visada buvo pati magiškiausia šventė – reikšmingesnė net už gimtadienį. Galbūt, kad tai reiškia kur kas didesnį gimimą. Gimimą didelės paslapties ir tikėjimo gyvenimu. Net nesvarbu ar žiema snieguota, ar šlapia. Tas visu kūnu juntamas šaltis leidžia įsiliepsnoti širdžiai ir laukti stebuklo, kuris kiekviename įgauna skirtingą formą. Mūsų stebuklas neturi jokios fizinės išraiškos, nes tai yra pats laukimas, kažko tikėjimasis slapčia. Tokius jausmus patiriame tik gruodį, kai baigiasi metai, bet gimsta viltis. Šis laikas priverčia apmąstyti, kas nutiko per visus metus. Gal kai kurie žodžiai taip ir liko neišsakyti svarbiems žmonėms, o dabar tam yra pats puikiausias laikas.

Visi pasidžiaugėme šia mažyte kalėdine švente, kuri sunkiai įsivaizduojama be knygos ir žmonių gerumo. Vieni kitiems linkėjome būti sveikiems, skaityti knygas ir atrasti SAVĄJĮ Kalėdų stebuklą.

Bibliotekininkė Živilė

Verified by MonsterInsights