P. Tarasenkos 125-osios gimimo metinės paminėtos netradiciškai

Gruodžio 16 d. Elvyros Satkūnaitės vardo bibliotekoje buvo skirta Petro Tarasenkos 125-osioms gimimo metinėms paminėti. Renginio dalyviai rinkosi prie Alantos dvaro, o iš viso susirinko keturios komandos: „7-asis pulkas“, „Užburtų lobių ieškotojai“, „Archeologės“, ir „Lobių ieškotojai“.

Visi gerai nusiteikę atliko užduotis, kurias vertino teisėjai – Alantos bibliotekos bibliotekininkė Jūratė Sabaliauskienė, dėstytoja Henrika Navikienė, Naujasodžio bendruomenės pirmininkės pavaduotoja Jurgita Zabelaitė. Komandos turėjo sugalvoti pavadinimą, prisistatymą, atlikti „piliakalnio“ kasinėjimą, „mamuto“ medžioklę pakeitė į gėlių dovaną, vaikė dvasias, ieškojo lobio. Visus įspūdžius komandos aprašė rašinėlyje.

Komanda nugalėtoja savo rašinėlyje „Lobių ieškotojų” nuotykiai ir atradimai“ taip apibūdino renginį:

„Vieną šaltą, kojas geliančią gruodžio dieną susirinko lobių ieškotojai: Lukas, Laura, Fausta, Jurgita ir Majus. Jie išdegusiomis akimis buvo ištroškę nuotykių ir linksmybių. Ieškotojai turėjo nenumaldomą norą surasti užburtąjį lobį. Komanda sušuko: – vienas, du, trys – lobių ieškotojai pavarys! Trys, du, vienas – žino tai kiekvienas! Sulyg tais žodžiais jie pasinėrė į nuotykius.

Keliaujant „Lobių ieškotojai“, priėjo paslaptingąjį „Darto Veiderio“ piliakalnį. Smalsuoliai nusprendė jį plačiau patyrinėti. Jie buvo girdėję legendą, jog ten palaidotas karininkas, kurį, bėgant metams, užvertė. Tik vėliau iš Žvaigždžių karų, 9-tos galaktikos Dartas Veideris buvo ten nusileidęs su kosminiu laivu. Atkasę radome karininko griaučius ir keliavome toliau.

Keliaujant, jie sutiko iš ledynmečio laikų atklydusį Mamutą. Mes padovanojame jam pirmąją ledinę gėlę. Įsegėm į karčius. Ieškotojai žygiavo į pelkę, kurią buvo apsėdusios dvasios. Turėjome paaukoti vieną iš narių. Atlaikę pelkę bėgome kuo greičiau toliau nuo jos. Mes pamatėme žėrintį lobį! Nors jis labai žėrėjo, bet jo vertė nebuvo tokia didelė, kaip mūsų įspūdžiai.

Namo grįžome labai, labai laimingi!”

Visi dalyviai buvo apdovanoti Naujasodžio bendruomenės saldžiais prizais, Molėtų viešosios bibliotekos knygomis ir aišku gera nuotaika.

Bibliotekininkė Nijolė

Verified by MonsterInsights