„Knygų Kalėdos“ Giedraičių bibliotekoje

Jau septintą kartą skaitytojus ir knygos bičiulius telkiančios „Knygų Kalėdos“ šiemet vėl kviečia dovanoti naujų knygų savo bibliotekai ir tuo pačiu tapti nuolatiniu bibliotekos skaitytoju.

Giedraičių biblioteka pakvietė jaunuosius lankytojus į popietes „Iš knygelių ateina Kalėdos“ ir „Kalėdiniai stebuklai – knygose“, kurie ir buvo skirti „Knygų Kalėdų“ akcijai. Pirmoje popietėje dalyvavo priešmokyklinukai su auklėtoja Daiva. Vaikučiai klausėsi pasakojimo apie Adventą, jo tradicijas bei papročius, skaitėme C. Busquets pasaką „Pradingęs elnias“. Aptarę linksmą pasakaitę, jie diskutavo kokiu transportu senelis atkeliauja pas vaikus, pasakojo kaip laukia Kalėdų senelio, kokių dovanėlių laukia, piešė savo kalėdinę eglutę. Vaikai padainavo gražių dainelių apie žiemą ir Kalėdas, deklamavo eilėraštukus apie Kalėdas, žiemą ir kiekvienas pasakė po savo palinkėjimą man. Visi buvo pakviesti aktyviai dalyvauti Knygų Kalėdų akcijoje. O kad apie šią akciją nepamirštų ir dar kitiems šeimos nariams primintų, visi gavo Knygų Kalėdų akcijos skirtukus ir saldžių kalėdinių dovanėlių ir lauksime susitikimų jau kitais metais.

Popietėje „Kalėdiniai stebuklai – knygose“ dalyvavo 3-4 klasių vaikai su mokytoja Birute. Bibliotekininkė jiems papasakojo apie akciją, kurios metu pakvietė tiek vaikus, tiek jų tėvelius dovanoti knygas bibliotekai. Jie klausėsi pasakos „Geriausia Kalėdų dovana visoje visatoje“ iš knygos „Kalėdų vakaro novelės“ ir piešė savo svajonių dovaną. Vaikai dovanų gavo „Knygų Kalėdų“ akcijos skirtukų ir saldžių dovanėlių.

Ačiū auklėtojai Daivai, mokytojai Birutei ir vaikams už šaunų ir mielą dalyvavimą šiuose renginiuose.

Bibliotekininkė Danutė

Verified by MonsterInsights