Skudutiškio „Gaspadinių vakarėlis“: sriubos

Sriubų būna įvairių: daržovių ir mėsos, pieniškų ir žuvies, vieni jas valgo, kad būtų sotūs, kiti gi – norėdami būti liekni. Neretas raugintų kopūstų sriuba ar vištienos sultiniu bando gintis ir nuo organizmą puolančių peršalimo ligų.

Skudutiškiečiai sriubų ragavimą pasitelkė kaip puikų būdą susibėgti draugėn ir leisti vakarus kartu. Toks sumanymas kilo dar rudenį vykusiuose Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiuose vaišinantis žuviene. Ne vienas vakaro dalyvis tuomet išdrįso prisipažinti, kad Skudutiškio bibliotekos renginių vizitine kortele tapusi lašišų žuvienė visada būna gera paskata užsukti į renginį. Tad buvo pasidžiaugta, pasitarta ir nutarta rengti „Gaspadinių vakarėlius“.

Be žuvienės bibliotekos lankytojai jau paragavo iš rudens gėrybių pagamintas sriubas: Alvydos – iš moliūgų, o Tanios – iš cukinijų. Aldonos paruošta subtilaus skonio tikra prancūziška svogūnų sriuba vienbalsiai pelnė „aristokratiškos sriubos” nominaciją, o Ninos virti barščiai nustebino skonių ir ingredientų įvairove. Bevakarojant pro moterų ausis nepraslydo ir vyriški „pagrasinimai“ išvirti tikrą vyrišką sriubą – tirštą, mėsišką, nestokojančią aštrių prieskonių. Beliko patikėti, kad vyrai žodžiais nesimėto ir, kad vieną vakarą biblioteka pakvips kaukazietiška „chašlama“.

Bibliotekininkė Irena

Verified by MonsterInsights