Nacionalinė viktorina sudomino skirtingus žmones

Sausio 27 d. visoje Lietuvoje vyko Nacionalinė viktorina, kuri kvietė pasitikrinti, kiek žinome apie savo gimtąjį kraštą. Būtent taip interneto portalas 15min siekė paminėti Lietuvos valstybės 100-metį. Ne išimtis ir Molėtai – Nacionalinė viktorina vyko Molėtų viešojoje bibliotekoje ir sutraukė ypač skirtingus žmones.

Iš viso pamankštinti protą ir pasitikrinti žinias apie Lietuvą susigundė 15 dalyvių. Jauniausiam iš jų buvo 15 metų, o vyriausiam – 71. Džiugu, jog daugiau nei pusė dalyvių buvo jaunimo atstovai – moksleiviai ir studentai. Gal jie, parodę gerą pavyzdį, kitų metų viktorinoje paskatins dalyvauti dar daugiau jaunuolių?

Visi džiaugėsi įdomiais klausimais, kurie buvo labai įvairūs, tačiau suskirstyti į kelias temas: kultūra, kūryba, tradicijos, istorija, visuomenė, gyvenimas, sportas, gamta. Geriausiai dalyviai atsakinėjo į klausimus apie gyvenimą ir tradicijas, tad iš šių temų surinko daugiausiai taškų. Na, o sunkiausiai vis tik sekėsi sporto tematikai skirtame ture.

Nacionalinės viktorinos taisyklės nurodė, jog dalyviai turi patys taisyti vieni kitų atsakymus. Kadangi visi mūsų žaidėjai yra sąžiningi, tai nebuvo problema. Susumavus visus taškus tapo aišku, kas Molėtuose apie Lietuvą žino daugiausiai. Pirmosios vietos laimėtoja tapo Laimutė Pacevičienė, antrosios – Vilmantas Tūba, o trečiosios – Aldona Baranauskienė. Nugalėtojai neliko neapdovanoti ir namo parsinešė vertingų knygų, o visi dalyviai gavo po suvenyrą iš Nacionalinės viktorinos organizatorių 15min.lt.

Džiaugiamės, jog ši puiki viktorina sulaukė išties nemažo molėtiškių susidomėjimo. Tikimės, jog viktorina vyks ir kitąmet, ir, kad galėsime išvysti nuotaikingus tiek senųjų, tiek debiutuojančių dalyvių veidus.

Austėja Jasaitienė

Verified by MonsterInsights