Vasario mėnesio renginiai Verbiškėse

Vasario 3 d. Verbiškių bibliotekoje vyko garsinio eilėraščių skaitymo popietė vaikams „Baltoji varnelė”. Tai poeto Sigito Gedos legendinė eilėraščių knyga vaikams ir ne tik vaikams. Ji atveria šviesų magišką būtų ir nebūtų dalykų pasaulį. Šios knygos herojė Baltoji varnelė, gimusi prieš tris dešimtmečius, tapo nuostabiausių ir neįprasčiausių dalykų simboliu.

Hitais virtę Sigito Gedos eilėraščiai dainuojami ir muzikinio vaikų kolektyvo Tele bim-bam, ir garsiausių Lietuvos bardų.

Popietė skirta Sigitui Gedai – poetui, dramaturgui, kritikui atminti. Sigitas Geda (1943–2008) – lietuvių poetas, dramaturgas, kritikas, vertėjas, parašė daugiau nei 50 knygų.

Vasario 6 d. paminėta saugaus interneto diena. Šių metų šūkiu „Junkis, kurk ir dalinkis pagarbiai: geresnis internetas prasideda nuo tavęs!” projekto „Saugesnis internetas” vykdytojai kvietė visus atkreipti dėmesį į pagarbų elgesį internete, ragino galvoti, ką skaitome, ką kuriame ir kuo dalinamės elektroninėje erdvėje. Visi buvome kviečiami jungtis prie milijono Europos žmonių ir ieškoti efektyviausių metodų kaip spręsti internetinės saugos problemas.

„100 atkurtai Lietuvai”

Lietuvos 100-metį pasitikome kartu su kaimo bendruomene, kviesdami visus verbiškiečius dalyvauti akcijoje „Keliu vėliavą”. Buvo iškelta vėliava stadione, kur vyksta pagrindiniai kaimo renginiai. Vasario 16-tąją suplevėsavo 26 Trispalvės.

Bibliotekininkė Živilė

Verified by MonsterInsights