Lietuvos valstybės atkūrimo šventė Kuoakasiuose

Penktadienio popietę kuolakasiškiai, kaip ir didžioji dalis Lietuvos piliečių, šventė didžiulę šventę – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Paminėti šį gražų valstybės jubiliejų kraštiečiai susirinko į Lietuvos trispalve padabintus ir išpuoštus Kuolakasių bendruomenės namus.

„Yra šalis, kur upės teka…“ Šventė prasidėjo Prano Vaičaičio eilėmis, nes niekas nėra gražiau ir geriau apibūdinęs mūsų gimtosios žemės. Tuomet bibliotekininkė Nijolė priminė, kad ši diena yra ta, kai visi lietuvos piliečiai turėtų susimąstyti apie tai, kiek daug jie iš tikrųjų turi. Ji teigė, kad Lietuvos himnas ir ši pakili nuotaika turėtų atsirasti ne tik per tokias šventes kaip ši. Tautiška giesmė turėtų skambėti mūsų širdyse kiekvieną dieną, nes mylėti ir saugoti Tėvynę turime kasdien ne tik nuo priešų, bet ir nuo mūsų pačių.

Aktyvi bendruomenės narė Virginija Ilgevičienė priminė, kiek yra iškentusi Lietuva, bei kiek daug svarbių istorinių įvykių atsitiko per šį šimtmetį, kuriuos turime prisiminti.

Popietės eigoje mažieji renginio dalyviai deklamavo eiles, o suaugę – skaitė palinkėjimus Lietuvai. Taip pat ši diena kuolakasiškiams nepraėjo be dainų, nes joje dalyvavo Kuolakasių bendruomenės balsingasis narys Zenonas Maigys, kuris pradėjo savo repertuarą Justino Marcinkevičiaus žodžiais apie laisvę. Savo turimas žinias apie gimtinę renginio dalyviai pasitikrino viktorinoje, kurią vedė jaunoji bendruomenės aktyvistė – Giedrė Kadonaitė.

Baigiantis renginiui, po daugybės dainų, žaidimų ir turiningos popietės, šventės dalyviai į orą paleido trispalvius balionus.

Bibliotekininkė Nijolė

Verified by MonsterInsights