Dubingiuose paminėta Žemės diena

Kovo 20 d. Dubingių pradinukai, jų mokytojai, Dubingių vaikų dienos centro vaikai kartu su bibliotekininke ir Asvejos regioninio parko darbuotoja Jolanta paminėjo Žemės dieną.

Mokykloje veikė plakatų, vaikų darbų iš antrinių žaliavų darbelių paroda. Regioninio parko darbuotoja Jolanta skaitė paskaitą ir demonstravo skaidres apie gamtą, jos išteklius, apie tai, kaip mes galime ir turime prisidėti prie gamtos išsaugojimo. Mokiniai aktyviai dalyvavo diskusijoje apie atliekų rūšiavimą, regioninių ir kitų parkų išsidėstymą Lietuvoje. Vaizdingai ir teisingai atsakinėjo į klausimus Aidas, Radvilė, Laurynas, Ruslanas. Po paskaitos vaikai atliko įvairias užduotis, dainavo daineles, kurių išmokė Vaikų dienos centro vadovė Laima Grigelevičienė.

Smagiai padirbėję išėjome į lauką, kur laukė bibliotekininkė. Ta proga ji virė skautišką košę. Visi draugiškai vaišinomės. Pasibaigus popietei, bibliotekininkė su skautais išvažiavo aplankyti gyventojų, nes per Knygnešio dieną dėl tam tikrų aplinkybių negalėjome to padaryti. Aplankėme penkis gyventojus, nuvežėme knygų bei žurnalų, skautai padovanojo po nuostabų skirtuką knygoms. Smagu lankyti, kai žinome, kad esame laukiami. Graži bendrystė duoda gerų rezultatų.

Bibliotekininkė Vanda

Verified by MonsterInsights