Saulėta popietė su Aleksandru Makejevu

Saulėtą ketvirtadienį Molėtų viešojoje bibliotekoje susitikome su išties spalvinga ir nuotaikinga asmenybe – Aleksandru Makejevu.

Kaip prisipažino pats svečias, paskutinį kartą Molėtuose jis koncertavo labai seniai – 2001 metais. Tad atlikėjas džiaugėsi galimybe su savo kūryba vėl sugrįžti į mūsų miestą. Tiesa, jis prisipažino, jog kartas nuo karto apsilanko šalia Molėtų esančiuose Stirniuose, kur jam išties patinka.

Į biblioteką A. Makejevas atvažiavo ne tuščiomis: čia jis pristatė savo knygas „Švediškas gimtadienis” ir „Trys ministrai, dvi kelionės” bei muzikinį albumą „Vienas, kitas, trečias”. Knygose, pasak atlikėjo, atsispindi jo paties gyvenimo epizodai, sapnai, patirtys. Jis pats iš skaičiusių jo knygas neretai išgirsta atsiliepimą, jog skaitydami jie juokėsi iki ašarų. Tiesa, antroji knyga „Trys ministrai, dvi kelionės” skirta kiek rimtesnei temai – kelionėms po Artimųjų Rytų karštuosius taškus, kuriuose tarnavo Lietuvos kariai.

A. Makejevas noriai atsakinėjo į klausytojų klausimus, tad apie atlikėją sužinojome išties nemažai. Pavyzdžiui, jis ne tik gyvena Trakuose, bet dirba pačioje Trakų pilyje ir juokauja, jog tuo metu būna pilies šeimininkas. Taip pat atlikėjas pasidalino savo kaip dainų autoriaus patirtimi, kuri sukėlė renginio žiūrovų šypsenas ir juoką, nes buvo prisiminti keli ypač juokingi epizodai.

Galiausiai svečias atskleidė paslaptį, jog šiuo metu rašo ne tik trečią, bet ir ketvirtąją savo knygą. Pirmoji bus skirta atlikėjo gyvenimui 1991-2001 metais, čia bus prisimenami audringi ir nuotykių bei naujų patirčių kupini laikai. Antroji A. Makejevo knyga bus skirta vaikams.

Austėja Jasaitienė

Verified by MonsterInsights