„Tuštėjanti stotelė“

Gražią balandžio 5 d. popietę į Dubingių biblioteką rinkosi poezijos gerbėjai. Šioks toks nerimas buvo visų širdyje. Ta graži popietė buvo skirta a. a Birutei Datenytei–Šiukštienei, Alantos krašto poetei. Deja, jos pačios popietėje jau nesulaukėme. Popietės metu 7-ąją poezijos knygą „Tuštėjanti stotelė“ pristatė jos sūnus Kęstutis.

Pagerbę ponią Birutę tylos minute, popietę pradėjome jos eilėraščiu „Žmogus ir gėlė”. Labai jausmingai ir jautriai sūnus pasakojo mamos biografiją, verkė jis, verkėme mes. Birutė ir Dubingiai? Ponia Birutė Dubingių bibliotekoje su savo poezija lankėsi 3 kartus. Tai buvo labai šiltas, betarpiškai bendraujantis žmogus, su kuriuo buvo labai įdomu ir malonu bendrauti. Už tai ir įvyko šį popietė. Popietės dalyviai skaitė poetės eilėraščius, dalinosi įspūdžiais, klausėsi Rugilės, Renatos ir Deimantės muzikavimo. Visi susirinkusieji gavo po paskutiniąją poetės knygą su sūnaus Kęstučio autografu. Popietės metu galėjome grožėtis nuotraukomis iš Birutės bendravimo su Dubingių krašto žmonėmis.

Išvykdamas poetės sūnus paliko užuominą, kad mus dar aplankys. Nuoširdžiai dėkoju visiems, dalyvavusiems popietėje, o ypač mokytojai Jolitai Kuncevičienei už nuoširdžią pagalbą ir rūpestį organizuojant popietę.

Bibliotekininkė Vanda

Verified by MonsterInsights