Atvelykio šventė Bijutiškyje

Balandžio 7 d. tradiciškai Bijutiškyje buvo švenčiama „Atvelykio“ šventė, kurią organizavo renginių organizatorė ir bibliotekininkė. Šventėje dalyvavo ne tik vaikai, bet ir mamos. Į šventę buvo sunešti įvairia technika išmarginti margučiai.

Šiemet ir vėl dalyvavome „Naisių vasaros“ skelbtame konkurse „Vaikų Velykėlės 2018“, kaip ir pernai, konkursui reikėjo pristatyti įspūdingą margutį. Jo aukštis 2 m o plotis 1 m. Tad šventė prasidėjo nuo „margučio“ milžino marginimo. Jį margino ne tik mažieji, bet noriai jiems talkino ir jų mamytės. Prireikė nemažai laiko ir kantrybės, kol margutis buvo išmargintas. Vyko margučių ridenimo varžybos, mįslių minimo konkursas, kryžiažodžio sprendimas. Už aktyvų dalyvavimą vaikai buvo apdovanoti įvairiais velykiniais prizais.

O kokia vaikų šventė be vaišių ir saldumynų. Labai džiaugiamės, kad šį renginį jau tradiciškai remia ir saldžiuosius prizus mažiesiems dovanoja parduotuvės „Viskas Jūsų namams“, įsikūrusios Bijutiškyje, direktorius su žmona Valerij ir Oksana Mankevič.

Bibliotekininkė Saulė

Verified by MonsterInsights