Vaikų Velykėlės Giedraičiuose

Atvelykis – šventė vaikams, kada šeimininkės dažydavo kiaušinius ir juos išdalindavo vaikams, kurie sugalvodavo įvairių pramogų su margučiais: juos ir ridendavo, ir daužydavo, ir rungtyniaudavo, bandydami margučio tvirtumą.

Šeštadienį Giedraičių bendruomenės salėje vyko Vaikų velykėlės „Išridensiu velykaitį”, į kurias vaikus pakvietė Velykų bobutė ir Velykų zuikis. Vyko gražiausių margučių paroda „Kiek margučių, kiek margų…”, mažiausio, didžiausio ir gražiausio margučių rinkimai. Didžiausias ir mažiausias margučiai buvo Armino, gražiausi – Patricijos, Austėjos, Emilijos. Velykų bobutė ir zuikis su vaikais žaidė įvairius žaidimus, minė mįsles, o labiausiai vaikams patiko žaidimas „Ant ko sėdi” (suptis supynėse). Pabaigoje vyko margučių ridenimo varžybos. Po ilgos ir atkaklios kovos nugalėtoja tapo Austėja, nuo jos nedaug atsiliko Jakūbas ir Emilija. Visi vaikai buvo apdovanoti prizais ir saldžiomis dovanėlėmis, kuriuos parūpino Danutė ir Vanda.

Šventės organizatorės bibliotekininkė Danutė ir renginių organizatorė Vanda dėkoja Velykų bobutei Irinai Guobienei už pagalbą.

Bibliotekininkė Danutė

Verified by MonsterInsights