Vaikų Velykėlių šventė Suginčiuose

Į Suginčių bendruomenės patalpas pirmadienio rytmetį rinkosi Suginčių pagrindinės mokyklos pradinukai ir darželinukai. Mažieji atskubėjo į susitikimą su Velykų bobute ir papuošti Didžiojo margučio, kadangi dalyvaujame konkurse. Margutis kaip mat buvo papuoštas.

Visi vaikai atsinešė savo pačius gražiausius margučius. Buvo surengta margučių parodėlė. Velykų bobutė papasakojo apie šv. Velykų ir Atvelykio tradicijas. Toliau sekė eilėraščiai, šokiai ir žaidimai. Pirmokė Ugnė padeklamavo labai gražų eilėraštį apie žibutes. 1-2 klasės vaikai pašoko naujai išmoktą šokį. Velykų bobutė pamokė vaikus naujų žaidimų, ratelių. Žaidėme „taiklioji ranka” (į krepšį mėtėme margučius), juos ridenome (kas daugiau numuš), ritinome aplink kliūtis. Į bendrą ratelį jungėsi visi – tiek pradinukai, tiek darželinukai. Velykų bobutė atėjo ne tuščiomis (mandarinai, apelsinai, saldumynai, žaisliukai). Tai prizai už taiklumą, greitumą, vikrumą. Pabaigoje buvo padaryta bendra nuotrauka. Iki susitikimo su Velykų bobute kitais metais!

Smagu, kai bendrai į šventės vaikams organizavimą jungiasi visi – bendruomenė, biblioteka, kultūros vadybininkė, mokykla, darželis. Juk visa tai darome vaikams.

Bibliotekininkė Regina

Verified by MonsterInsights