Molinuke – su gimimo diena!

Taip – greitai ir visai netikėtai prabėgo metai nuo to laiko, kai Molėtų viešosios bibliotekos Vaikų skaitykloje apsigyveno linksmoji Molinukė. Ji stebi bibliotekoje besilankančius vaikus, kalbasi su jais apie knygas, žaidžia įvairius žaidimus ir visada primena – gera mylėti ir skaityti knygą!

Molinukės gimtadienio šventė – itin svarbus renginys. Jai ruošėsi ne tik pati Molinukė ir bibliotekininkės, bet ir gausus būrys sveikintojų – nuo pačių mažiausių iki didžiausių. Gausiai susirinko vaikai: mažieji Molinukės draugai „Pelėdžiukai” iš Saulutės lopšelio-darželio ir „Kodėlčiukai” iš Vyturėlio lopšelio-darželio, o taip pat jau ūgtelėję pradinukai – 2C ir 3B klasės.

Gimtadienio šventę vedė dvi spalvotos viešnios iš Molėtų kultūros centro – Meilutė ir Saulutė. Beje, joms vardus sugalvojo į gimtadienį susirinkę vaikai. Neilgai trukus, vaikai garsiai garsiai pakvietė ateiti ir pačią šventės kaltininkę Molinukę. Nuo dar vieno džiaugsmingo vaikų „Molinuke!” turbūt būtų pakilęs bibliotekos stogas, tačiau galiausiai jubiliatė pasirodė ir sulaukė daugybės ovacijų.

Kiekvienas, atėjęs į Molinukės gimtadienį, buvo paruošęs po ypatingą sveikinimą. Pirmieji savo draugę pasveikino „Kodėlčiukai”, padovanoję jai dainą ir savo rankomis pagamintą žydinčią ir spalvotą gėlių pievelę. Toliau Molinukę pasveikino Molėtų r. savivaldybės vicemeras Mindaugas Kildišius, kuris ne tik įteikė dovaną, bet ir sugalvojo Molinukę, kaip tikrą sukaktuvininkę, pakilnoti ant kėdės! Po šio smagaus pakilnojimo žodį tarė ir „Pelėdžiukų” grupės atstovai, kurie perskaitė visos grupės vaikų sugalvotą ir užrašytą palinkėjimą rankų darbo atviruke. Žinoma, nuostabių gėlių, skirtų Molinukei, vėl netrūko. Dar vieni sveikintojai – geri bibliotekos draugai „Mezon”, apdovanoję ne tik Molinukę, bet ir susirinkusius vaikus balionais. Galiausiai Molinukę pasveikino ir vyriausieji iš vaikų – pradinukai. Jie skyrė ne tik gražius žodžius, bet ir padovanojo molinei Molinukei molinį paukštį. O baigdami savo sveikinimą, pradinukai liepė Molinukei padaryti tiek pritūpimų, kiek jai suėjo metų, mat taip vaikai per savo gimtadienius daro mokykloje. Pasveikinti Molinukės nepamiršo ir jos kūrėja dailininkė Alina Baranauskienė, kuri papildė Molinukės garderobą didžiuliu krepšiu, skirtu neštis knygas į lauką ir jas skaityti ten, pavyzdžiui, prie ežero.

Šventėje buvo visko: balionų, juoko, „sniego gniūžčių” su palinkėjimais, muzikos, žaidimų… O viską vainikavo bibliotekos direktorės Virginijos Raišienės iškilmingai į salę įneštas gimtadienio tortas iš daugybės keksiukų, bei ant jo sužibęs šaltųjų ugnelių fontanas. Buvo ir gražu, ir gardu!

Ačiū visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie šventės įgyvendinimo. Molinukė tokį smagų gimtadienį prisimins dar labai ilgai, gal netgi iki savo antrojo gimtadienio…

Austėja Jasaitienė

Nuotraukos Algimanto Pečiukaičio

Verified by MonsterInsights