A. ir M. Černiauskų knygos „Fotografija. Antra knyga“ pristatymas

„Vyresnės kartos fotomenininkai A. ir M. Černiauskai ir antrojoje savo knygoje lieka ištikimi senojo kaimo idilei: vėl į mus žvelgia ano supoetinto kaimo žmonės. Jau nuėjusio, ištuštėjusio, tačiau neužmiršto. Senasis kaimas išliko brolių Černiauskų fotografijose. Ši knyga – kaip ir savotiškas prabėgusių metų, visos buvusios epochos testamentas ateities kartoms, tarsi tyliai bylojantis, prašantis neužmiršti, o gal vėliau iš naujo atrasti tai, ko dabar tose nuotraukose nematome, neperskaitome. (J. Mačiukevičius)

Šeštadienį giedraitiškiai buvo pakviesti į brolių Algimanto ir Mindaugo Černiauskų knygos „Fotografija. Antra knyga” pristatymą bei susitikimą su vienu iš autorių, giedraitiškiu Mindaugu. Fotomenininkas papasakojo apie šią knygą, skaitė. M. Černiauskas atsakė į susirinkusiųjų klausimus ir sakė, kad greitai pasirodys trečioji knyga, kurioje bus sudėtos nuotraukos apie tremtį. Apie M. Černiauską kalbėjo Audronė ir Valdas Kimbartai, Virgilijus Rimavičius, Aldona Guobienė, Viktoras Jakimavičius, Giedraičių seniūnas Vytautas Valansevičius, bendruomenės centro pirmininkas Danius Malinauskas šį žmogų įvardijo kaip kraštotyrininką, kryždirbį, istoriką. Pasirodė ansamblis „Giedra”, vadovaujamas Audronės Kimbartienės. Po renginio svečiai ir dalyviai buvo pakviesti pabendrauti prie kavos puodelio bibliotekoje. Čia buvo dalijamasi prisiminimais, M. Černiauskas pasakojo apie trėmimus, savo prisiminimais šia tema dalijosi ir A. Guobienė, E. Mackonienė bei V. Vareikienė. Skambėjo tremtinių dainos A. Baranausko, A. Baltakio žodžiais.

Renginį organizavo Giedraičių renginių organizatorė Vanda ir bibliotekininkė Danutė, rėmė Giedraičių bendruomenės centras.

Bibliotekininkė Danutė

Verified by MonsterInsights