Mokėjimas mokytis

Balandžio 13 d. popietę bibliotekininkės Vandos pakviesti rinkosi Dubingių bendruomenės nariai į ERASMUS+ suaugusiųjų mokymosi strateginių partnerysčių projekto „Įkvepiantis mokėjimo mokytis patarėjas (Inspiring Guide for Learn to Learn IG4L2L)” pristatymą. Projekto koordinatorius yra Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija.

Šio projekto idėja buvo sukurti mokėjimo mokytis kompetencijos pasimatavimo instrumentą ir gauti rekomendacijas, kaip šią kompetenciją tobulinti. Apie mokymosi visą gyvenimą svarbą ir būtinumą šiandien jau nebereikia kalbėti – įgiję išsilavinimą universitetuose ar kolegijose, negalime tikėtis, kad to žinojimo užteks visam gyvenimui. Gebėjimas mokytis apima gebėjimą save motyvuoti mokytis, reflektuoti, apmąstyti mokymosi patirtį, valdyti laiką, tvarkyti informaciją ir gebėjimą mokytis grupėje.

Susitikimo dalyviai, atsakę į anketos klausimus, gavo mokėjimo mokytis įsivertinimą ir rekomendacijas, kaip galima būtų geriau mokytis. Po to buvo pateiktos aktyvios mokymosi grupėje ir po vieną užduotys. Visi galėjo įsitikinti, kad grupės darbas davė geresnį rezultatą. Nusipiešę savo paros laiko „picą” dalyviai buvo suskirstyti į šeimas, jose atsirado problemos, kurias, bendru sutarimu reikėjo išspręsti pastumdžius savo laiką. Visas problemas pavyko išspręsti, vadinasi, rasti laiko įmanoma. Ir jį galima būtų skirti mokymuisi.

Dalyviai gavo dovanų po užrašinę, kurią galima būtų panaudoti mokymosi dienoraščiui. Renginį inicijavo bibliotekos globėja, Vilniaus suaugusiųjų „Varpo” gimnazijos direktorė Jolanta Čeponaitė. Taigi, sėkmės mokymuose!

Jolanta Čeponaitė

Verified by MonsterInsights