Alantoje prisiminta mokytoja L. Markulytė-Pivorienė

Balandžio 15 d. Alantoje vyko mokytojos, kraštotyrininkės, buvusios mokyklos direktoriaus pavaduotojos Lidijos Markulytės-Pivorienės 90-ųjų gimimo metinių minėjimas.

Jis prasidėjo šv. Mišiomis Alantos šv. Jokūbo bažnyčioje. Po to visi ėjome į M. Šeduikio muziejų, esantį Alantos gimnazijoje. Muziejuje apžiūrėjome L. Markulytės-Pivorienės darbus: didžiulį mokyklos istorijos albumą su fotografijomis, kuris parašytas ranka kaligrafiniu šriftu. Ji dar yra palikusi ir daug aplankų su informacija apie žymius Alantos gimnazijos absolventus. Mokytoja buvo A. Pivoro knygos „Švyti Alanta nuo tėviškės kalvos” ir „Alantos šviesuolis Mykolas Šeduikis” knygų bendraautorė. Ji yra B. Šiukštienės trijų pirmųjų knygų recenzentė ir dailininkė.

Vėliau visi ėjome į aktų salę, kur mokytoją pagerbėme tylos minute. Gimnazijos direktorei D. Skebienei tarus žodį, renginio moderavimą į savo rankas perėmė mokytojos L. Markulytės-Pivorienės sena pažįstama D. Vaikšnorienė. Ji pristatė mokytojos biografiją. Taip pat kalbėjo ilgametis šios mokyklos mokytojas A. Jakučionis. Po jo pasisakė mokytojos vaikaitis Rokas. Galiausiai, žodį tarė ir knygos apie M. Šeduikį bendraautorė tautodailininkė V. Miškinienė ir daugelis kitų.

Bibliotekininkė Jūratė rodė skaidres su mokytojos nuotraukomis ir iliustracijomis. Renginio intarpuose akordeonu grojo A. Žukauskas. Mokytoja L. Markulytė-Pivorienė Alantoje pragyveno 60 metų, o Alantos mokykloje dirbo apie 50 metų. Renginyje taip pat dalyvavo mokytojos duktė Aušrinė, du anūkai ir svainis su žmona. Renginį organizavo Alantos bažnyčia, Alantos biblioteka, Alantos gimnazija, Alantos bendruomenės centras ir Molėtų TAU Alantos fakultetas.

Bibliotekininkė Jūratė

Verified by MonsterInsights