Knyga ir skautai

Penktadienį, balandžio 21 d. vakarą, kada saulė jau gerokai buvo link laidos, Dubingiuose stovyklavę skautai rinkosi į skautų kalnelį vakarojimui su knyga. Čia jų laukė bibliotekininkė, nes tas vakaras buvo skirtas „Reikšmingiausių lietuvių autorių knygų vaikams ir paaugliams šimtukui”, kurias rinko ir už jas balsavo plačioji Lietuvos visuomenė. Balsavimas vyko elektroniniu būdu. Dubingių bibliotekoje beveik visos dalyvavusios knygos yra.

Tą vakarą labai išsamiai buvo pristatytas šių knygų katalogas, vaikai pasirinko knygutes skaitymui ir gražiai susėdę ratuku skaitė garsiai. Kada pritemo ir atvėso, susirinkome į biblioteką ir tęsėme skaitymus. Vaikams labai patiko J. Erlicko eilėraščių knyga „Bilietas iš dangaus”, K. Borutos „Dangus griūva”, R. Šerelytės „Krakatukų pievelė”.

Drauge taip smagu skaityti, kad nepastebėjome, kaip greitai prabėgo laikas ir išgirdome kvietimą skautiškai vakarienei, kur ragavome karališko skonio troškinio, kurį paruošė skautų vadovė Jolita Kuncevičienė. Vaikai liko nakvoti ir žiūrėti filmo, o kitos dienos rytą jie vyko į Vilnių dalyvauti renginyje „Jurginės Vilniaus miestui 2018″. Dėkoju vaikams ir vadovei Jolitai už galimybę smagiai ir naudingai praleisti laiką.

Bibliotekininkė Vanda

Nuotr. Jolitos Kuncevičienės

Verified by MonsterInsights