Pas Suginčių vaikus svečiavosi Molinukė

Nacionalinės bibliotekų savaitės proga Suginčių darželinukus aplankė ypatinga viešnia – Molinukė. Ji atvažiavo su savo stebuklingu kilimu, krepšiu, kamuoliu ir stebuklingu daiktu, kurio pagalba knygos ėmė kalbėti.

Molinukė skaitė vaikams knygutę apie Pabaisiuką, kurį reikėjo išvyti iš knygelės. Vaikai Pabaisiuką kuteno, vartė, suko kol pagaliau jis dingo iš knygutės. Tada puolė ieškoti ir vėl šaukti, kad sugrįžtų į knygelę. Vaikams tai labai patiko. Vėliau vaikai spėjo užuominas iš pasakų. Pasirodo visi mėgsta pasakas ir daug jų žino.

Buvo prisimintas ir Lietuvos gimtadienis, vėliavos spalvos, himnas, kurį vaikai kaip mat sugiedojo. Molinukė vaikams ant veidukų nupiešė trispalves. Dar Molinukė papasakojo ir parodė, kaip knygutės bei žurnaliukas „Laimiukas“ su specialia išmaniąja programėle gali kalbėti, judėti. Vaikams labai patiko judantys gyvūnai, čiulbantys paukšteliai, sekamos pasakos.

Vėliau darželinukai pakvietė Molinukę pažaisti. Vaikai padainavo dainelių, pašoko. Molinukė atsisveikindama visus pavaišino saldainiais. Manau šis rytmetis vaikams dar ilgai išliks atmintyje.

Bibliotekininkė Regina

Verified by MonsterInsights