Edukacinis užsiėmimas „Aš – europietis“

Gegužės 9 d. į Joniškio bibliotekos skaityklą buvo kviečiami mokiniai dalyvauti edukaciniame užsiėmime „Aš europietis”, kurio metu vyko siluetinių portretų piešimas. Užsiėmimo metu dalyviai susipažino su XVIII-XIX a. labai populiariu laisvalaikio užsiėmimu – siluetinių portretų piešimu. Kažkada žmonėms tai buvo priemonė fiksuoti su laiku besikeičiančius artimųjų atvaizdus. Tokiu būdu jie kurdavo šeimyninius portretų albumus arba siluetiniais portretais puošdavo namų interjerą.

Šiuo užsiėmimu siekėme paskatinti jaunus žmones labiau įsigilinti į pilietiškumo bei tautiškumo sąvokas, pamąstyti apie savo, kaip žmogaus, priklausymą Europai, bandymą pasijusti šios didelės sistemos dalimi, o kartu ir pagalvoti, koks jo, kaip lietuvio, vaidmuo – ar jis norėtų susitapatinti, ar išsiskirti Europos šalių kontekste.

Edukacinį užsiėmimą vedė Joniškio mokyklos DC dailės mokytojas Zenonas Stepanavičius. Edukacijos dalyviai buvo vaišinami kava ir saldainiais. Po visiško darbų baigimo veiks paroda, kur galėsime atpažinti europiečius iš Žaugėdų, Zabalinos, Žydavainių, Joniškio ir kitų kaimų.

Bibliotekininkė Virginija

Verified by MonsterInsights