Europos dienos: kulinarinis paveldas ir žygis Mindūnuose

Gegužės 9-oji – Europos diena. Šie metai yra paskelbti Europos kultūros paveldo metais. Ta proga Mindūnų bendruomenė prisiminė Lietuviško ir Europos šalių kulinarinio paveldo tradicijas. Irena Rimydienė papasakojo apie senovinį jos močiutės gamintą patiekalą „Žuvų šutinys”, kitų šalių tradicinius patiekalus. Apžvelgė skirtingų Lietuvos regionų kulinarinį paveldą. Renginio dalyviai keitėsi senais maisto gaminimo receptais.

Organizuotas žygis po Mindūnų apylinkes. Kelionės metu aplankytas Europos sąjungos lėšomis įrengtas skulptūrų parkas. Edukacinių programų vadovas Andrejus Gaidamavičius papasakojo, iš kokių augalų gaminami vaistai, kokiomis žolelėmis gydėsi mūsų senoliai. Dalyviai sužinojo ekologiškos arbatos virimo receptų. Po trijų valandų įdomios kelionės keliauninkai vaišinosi Genovaitės Marcinkėnienės ir Rimutės Rimšienės ruoštais Lietuviškais šaltibarščiais su karštomis bulvėmis.

Bibliotekininkė Stasė

Verified by MonsterInsights