Virtuali filosofijos skaitykla #74. J.W. Goethe „Poezija ir tiesa“

Balandžio 29 d. Virtuali filosofijos skaitykla kviečia kartu paskaityti J.W. Goethe’s „Poezija ir tiesa“.

Nors vokiečių poetas niekaip negali būti laikomas filosofu klasikine prasme, bet vis tik jo giminystė filosofiniam žvilgsniui į pasaulį yra akivaizdi. Tai ne tik gyvenimiška išmintis, kuri vienaip ar kitaip, atskirose filosofinėse mokyklose, idėjose pasirodo. Verta prisiminti jo kovą su I. Newtonu: Goethe priešpastatė fenomenologinę spalvų teoriją. O kur dar jo augalų, mineralų tyrinėjimai… Siūlomas paskaityti tekstas yra savotiška autobiografija, kurioje keistai susipina poezija (fantazija) ir tiesa.

Virtualus susitikimas vyks balandžio 29 d. 18 val., Zoom platformoje.

Norinčius dalyvauti tekstų aptarimuose ir kiekvieną savaitę gauti prisijungimo nuorodą bei aptariamą savaitės tekstą, kviečiame registruotis el. paštu skaityklamoletai@gmail.com.

Prisijungimas prie balandžio 29 d. 18 val. susitikimo: 

https://us06web.zoom.us/j/86233383280?pwd=6PxImbApwvCPCdlF7rHkkN2yVrjbf1.1

Meeting ID: 862 3338 3280

Passcode: 118637

Kviečiame visus susidomėjusius prisijungti prie Virtualios filosofijos skaityklos, kuri yra nemokama, neabejotinai praturtinanti, skatinanti pamąstyti apie įvairius dalykus, procesus ir kasdienius reiškinius kitu kampu bei draugiška visiems: prisijungus galima įsitraukti į bendrą diskusiją arba tiesiog klausytis diskutuojančių.

Projektą „Virtuali filosofijos skaitykla“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Partneriai: Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Zarasų viešoji biblioteka, Molėtų rajono savivaldybė.

Verified by MonsterInsights