„Atsakingas skaitytojas“ – saugiai ir be rūpesčių pasirūpinkite elektronikos atliekomis!

Bendruomeniškumas – svarbus geresnio, draugiškesnio, atsakingesnio gyvenimo veiksnys. Tuo pagrįstas ir nuo 2015 metų EPA vykdomas projektas „Atsakingas skaitytojas“. Džiugu matyti į projektą kasmet įsitraukiančias Lietuvos bibliotekas. Ne išimtis ir Molėtų viešoji biblioteka! Kaip ir kasmet, kviečiame savo skaitytojus prisidėti prie švaresnės aplinkos kūrimo.

Nuo didžiųjų miestų nutolusių miestelių ir kaimų bendruomenėms „Atsakingas skaitytojas“ suteikia galimybė saugiai, atsakingai, be didesnių rūpesčių išmesti elektronikos atliekas. Teisingas požiūris į elektronikos atliekas ir atsakinga elgsena integruojama į bendrąją kultūrą, tampa pilietiškumo dalimi.

Visoms šalims naudingo projekto centre yra bibliotekoms skirtas konkursas. Kviečiame savo skaitytojus:

  • atnešti į biblioteką nebenaudojamą smulkiąją elektroniką ir panaudotas baterijas / akumuliatorius,
  • registruotis bibliotekoje nemokamam nebenaudojamos, nebetaisytinos stambiosios elektronikos įrangos išvežimui iš namų,
  • prisidėti prie aplinkosaugos uždavinių ir tvarumo kultūros puoselėjimo,
  • pelnyti papildomą naudą bibliotekai, skaitytojams, bendruomenės kultūrai.

2024 m. konkursas vykdomas vienu etapu – balandžio–spalio mėn.

  • Pagrindinis konkurso prizas atiteks aktyviausiai bibliotekai, surinkusiai daugiausia elektronikos atliekų, tai – susitikimas su žinoma Lietuvos menininke, knygų autore ir iliustratore, laidų vedėja Nomeda Marčėnaite ir dovanų čekis.
  • Dovanų čekiai atitenka antrą ir trečią vietą užėmusioms bibliotekoms, surinkusioms daugiausiai elektronikos.
  • Kiti dovanų čekiai bus skiriami 3 daugiausiai baterijų / akumuliatorių atliekų surinkusioms bibliotekoms (neskiriami toms, kurios laimės prizus elektronikos atliekų kategorijose).

Registruokite stambiąsias atliekas darbo dienomis 9-18 val. ir šeštadieniais 9-16 val. telefonu 𝟖 𝟑𝟖𝟑 𝟒𝟒𝟕𝟓𝟑 (Molėtų viešosios bibliotekos Informacijos skaitykla).

Projekto „Atsakingas skaitytojas“ partnerės yra Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija ir Lietuvos bibliotekininkų draugija.

Verified by MonsterInsights