„Žmogumi orkestru“ vadinamas atlikėjas Vidas Bareikis atvyksta į biblioteką

Gegužės 15 d., trečiadienį, 11 val. Molėtų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje susitikimas su Vidu Bareikiu, režisieriumi, aktoriumi, kompozitoriumi, vokalistu, televizijos laidų vedėju. „Žmogumi orkestru“ vadinamas dainininkas renginio metu pristatys savo autobiografinę knygą „VB knyga“ ir surengs ketureilių kūrybos rytmetį.

Pasak V. Bareikio, tai dienoraštį primenanti knyga, aprėpianti visus 37 atlikėjo gyvenimo metus. Į  knygą suguldyta ne tik intriguojanti atlikėjo autobiografija, gausybė paties Vido atrastų sąmoningo gyvenimo patarimų, bet ir krūva dainininko dainų tekstų ir natų. Knygoje gausybė iliustracijų bei nuotraukų iš asmeninio archyvo. Kaip gimė idėja išleisti knygą, kokią vietą jo gyvenime užima kūryba, skaitymas? Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus sužinosite susitikimo metu, kuris bus pilnas atvirų pokalbių, juoko, eiliavimo ir, žinoma, muzikos.

Robertas Petrauskas, rašytojas, istorijos pasakotojas apie Vido knygą yra rašęs: „Vidas – kosminis vyrukas. Kartais galvoju, kad jis čia atskrido trumpam ir turi misiją, kurios pats nežino. Versdamas puslapį po puslapio su istorijomis, nuotraukomis, nuoširdžiais patarimais, niūniuodamas mintyse dainas vis galvojau, kad kažkas tame sraute pribloškia… Nuginkluoja. Aš neprisimenu nė pusės tiek savo gyvenimo akimirkų – net kažkaip supavydėjau… Ir tada supratau: mes prisimename akimirkas, kai prisiliečiame prie savo tikrųjų gelmių. Kai sielos šypsosi matydamos, kad prieš mus atsiveria tai, ką visada turėjome, kuo esame apdovanoti. Vidas yra kūrėjas. Kiekviena daina – tai vidinis blyksnis, nušvietęs ne tik jį, bet ir tuos, kurie buvo šalia. Tuos, kurie paskui dainuoja kartu koncerte. Kiekviena daina – daugiau nei daina, tai įamžinta magiška akimirka, tapusi istorija, apaugusia prisiminimais ir gyvenimo kvapais. Ir aš lyg suprantu Vido magiją: jis be galo myli tai, ką daro, jis atiduoda visą save. Gal kitaip nemoka – gal tik taip gali nors trumpam atgauti kasdienybės pavogtus sparnus? Dalykai iš meilės virsta stebuklais. Tai suprantu. Bet nesuprantu, kaip jis gali spėti mylėti ir daryti tiek daug. Gal jis tikrai iš kosmoso? Va ir knygas jau pradėjo rašyti.“

Atlikėjo Vido Bareikio knygos „VB knyga“ pristatymas ir kūrybinės dirbtuvės yra projekto „Žalia šviesa poezijai“ dalis, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Zarasų rajono savivaldybė.

Partneriai: Ignalinos r. sav. viešoji bibliotekaMolėtų r. sav. viešoji bibliotekaUtenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka

Parengė Inesa Dumbravienė,

Zarasų r. sav. viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene

Nuotr. iš interneto

Verified by MonsterInsights