Susitikimas su F. Taunyte

Paskutinį lapkričio trečiadienį dapkūniškiečiai ir kaimynai iš Balninkų ir Girsteitiškio skubėjo į susitikimą su netradiciniu mąstymu garsėjančia gydytoja, publiciste, paskaitininke, rašytoja ir populiarių knygų: “Laimingas senelių gyvenimas” (2004 m.), „7 nuodėmės ir 12 lygų” (2006 m.), „Kiek sveria siela” ( 2008 m.), „Ieškau tikro lietuvio”(2012 m.) autore Filomena Taunyte.

Susitikime

Kadangi F. Taunytė – sveiko ir natūralaus gyvenimo propaguotoja, susitikimo metu buvo akcentuojama, kad mes, lietuviai, turėtume vartoti savo šalyje išaugintus produktus, laikytis nuo seno priimtų mūsų liaudies tradicijų, pvz., pasninkauti, vengti persivalgymo. Neneigdama oficialiosios medicinos laimėjimų, gydytoja daugiausia dėmesio skyrė liaudies medicinos ir alternatyvaus gydymo priemonėms, siūlė prisiminti paprastus, nuo senų senovės žinomus sveikatos šaltinius – vandenį, sveiką maistą. Taip pat buvo kalbėta apie mažiau įprastus ar primirštus gydymo būdus: gydymą badu, vaistažolių arbatomis.

Viešnia teigė, kad rašyti knygas ją paskatino gydytojų mažėjimas (beje, pasak autorės, gydytojai ligoniui gali padėti tik 10 %, o visa kita priklauso nuo paties ligonio noro pasveikti), ligonių daugėjimas ir vaistų brangimas. F. Taunytės nuomone, nebūtina visų susirgimų gydyti vaistais, juo labiau, kad nėra vaistų, kurie neturėtų pašalinio poveikio. Nepatarė dapkūniškiečiams per daug žavėtis ir vitaminais bei maisto papildais. Rašytojos nuomone, susirgus pirmiausia reikėtų prisiminti vandenį, vis mažiau mūsų vartojamą, nors tai pats geriausias vaistas, vertinamas ir homeopatų. Vanduo gali padėti ir nuo galvos skausmo, ir nuo slogos, ir nuo pagirių, ir nuo kitų negalavimų. Beje, ne tik vanduo būtinas žmogui, norinčiam gerai jaustis.

Į susitikimą F. Taunytė atsivežė po keletą egzempliorių visų savo parašytų knygų, kurias dapkūniškiečiai bematant išpirko. Visos jos susilaukė didelio populiarumo ir yra labai skaitomos. Yra parašytos septynios knygos ir žada artimiausiu metu išleisti jau pradėtą rašyti aštuntą knygą.

Susitikimo metu viešnia atsakė į visus žmonių pateiktus klausimus, daugelis išgirdo konkrečių patarimų, kaip išgydyti ar bent jau palengvinti vienokią ar kitokią ligą. Renginio pabaigoje dėkodama ir linkėdama stiprios sveikatos viešniai Dapkūniškių bibliotekininkė Marija Ažubalienė įteikė kaimiškų lauktuvių ir džiaugėsi, jog, gavus finansavimą skaitymo skatinimo projektui, pavyko suorganizuoti šį įdomų, nuotaikingą ir turiningą susitikimą.

Bibliotekininkė Marija

Verified by MonsterInsights