Susitikimas su SoDros darbuotojomis

Vasario 10 d. Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacijos skyriaus skaitykloje susitikimu su „Sodros“ darbuotojomis buvo  užbaigta „Savivaldos savaitė“. Susitikimo metu buvo kalbama apie “Aktualijas pensijų skyrimo ir mokėjimo klausimais”.

Su sodra

Molėtų „Sodros“  skyriaus vedėja Rita Golubickienė apžvelgė paskutinių metų statistiką bei palygino Lietuvos ir Molėtų miesto pagrindinius socialinius rodiklius, vidutinį valstybinio socialiniodraudimo mokamų pensijų skaičių ir kt. Taip pat ji kalbėjo apie bendrąsias pensijų nuostatas, senatvės, išankstinės senatvės, netekto darbingumo, našlių ir našlaičių pensijas, duomenų kaupimą.Pavaduotoja Audronė Židonienė paaiškino, kaip apskaičiuojamos išankstinės senatvės pensijos, sąlygas’ kuriomis skiriamos našlių ir našlaičių pensijos (koks jų dydis, kaip jos apskaičiuojamos) bei ligos, motinystės, motinystės (tėvystės) bei tėvystės pašalpas (kas turi teisę gauti ligos pašalpą ir koks yra ligos pašalpos dydis). Susitikimo metu buvo pristatyta patogi, greita ir patikima „Sodros“ elektroninė gyventojų aptarnavimo sistema (EGAS) ir atsakyta į visus susirinkusiųjų klausimus.

„Sodros“  darbuotojos žadėjo toliau bendradarbiauti su Molėtų viešąja biblioteka ir bibliotekoje vykstant gyventojų kompiuterinio raštingumo mokymams atvykti ir pristatyti valstybinio socialinio draudimo paslaugas per elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą (EGAS).

Verified by MonsterInsights