Kartu smagiau, sveikiau, įdomiau…

Kultūros dienos išvakarėse Molėtų viešąją biblioteką pasiekė žinia apie laimėtą projektą

„Kartu smagiau, sveikiau ir įdomiau!”. Tai Europos komisijos atstovybės Lietuvoje inicijuotas pasiūlymas paminėti Europos dieną. Projektas, prasidėjęs šią savaitę, vyks iki gegužės 12 d., o renginiai bus ne tik Molėtų mieste ir viešojoje bibliotekoje, bet ir rajono kaimo bibliotekose. Tokio masinio renginio idėja priklauso Molėtų viešosios bibliotekos direktorei Virginijai Raišienei. O Molėtai Europos dieną mini jau nuo 2008 –ųjų. Tuo tikslu buvo organizuota rajono jaunimo šventė „Aš sakau – Europa!”, kurios metu rajono vaikai ir jaunimas buvo paskatinti domėtis Europos Sąjunga ir jos atveriamomis naujomis galimybėmis. 2009 metais Europos dienos paminėjimo renginys „Molėtai – kuriantis Europos miestas”, skatino jaunų žmonių kūrybiškumą ir iniciatyvumą, suteikė galimybę tiesiogiai dalyvauti kūrybos procese: išreikti save ir tuo džiuginti aplinkinius. 2010 metais Molėtų rajono savivaldybės viešoji biblioteka organizavo Europos dienos paminėjimo renginį- šventę „Kūryba -visiems”, kurios metu visų socialiai atskirtų grupių nariams buvo suteikta galimybė per savo mėgstamą kūrybinę veiklą (tautodailę, šokį, vaidybą, dainavimą) atskleisti save, realizuoti kūrybinius sugebėjimus, bendrauti.

2011 metais vyko Europos dienos paminėjimo renginys (akcija-šventė) „Savanorystė Molėtuose”, kurios metu visiems rajono bendruomenės nariams buvo suteikta galimybė realizuoti save ne tik profesinėje, bet ir asmeninėje erdvėje, o pagrindinė renginio veikla – akcija, apėmė 5 rajono seniūnijas, kuriose įvairių kūrybos priemonių (atvirukų gaminimo, papuošalų, rankdarbių kūrimo, piešimo) metu buvo siekiama parodyti, kad savanoriška veikla naudinga visiems, ji padeda suartinti bendruomenes.

Šių metų projekto pirmasis renginys balandžio 17 d. 10 val. seminaras – diskusija rajono bibliotekininkams, bendruomenių aktyvistams „Kaip paskatinti kartas kalbėtis?” Molėtų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

Nuo balandžio 18 ir iki gegužės 12 dienos Molėtų viešojoje ir 24 kaimo bibliotekose vyks įvairūs užsiėmimai ir renginiai, skirti kartų solidarumui ir bendravimui skatinti, didesnį dėmesį skiriant pagyvenusių žmonių įtraukimui į įvairias veiklas, nes 2012-ieji – Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metai.

Visose bibliotekose vyks įvairios veiklos, kai kur jos dubliuojasi, todėl anonsuojamos įdomiausios.

– ,,Kartų linkėjimai”. Kiekvienas atėjęs į biblioteką užrašo palinkėjimą ir pakabina ant tapeto. – Videniškių biblioteka.

– ,,Bėdų dėžutė”, į kurią kiekvienas bibliotekos lankytojas užrašęs įmeta savo bėdą. Bėdos renkamos visą mėnesį, o paskutinę mėnesio dieną bėdos kartu sudeginamos. – Videniškių biblioteka.

– “Didysis kartų piešinys”. Ant ilgo tapeto ir suaugę, ir vaikai ne tik pieš piešinius, bet ir rašys vieni kitiems palinkėjimus. Giedraičių biblioteka.

– „Pokalbis su seneliais”- vyresnių klasių mokiniai kalbins savo senelius, prašys, jų prisiminti svarbiausius gyvenimo įvykius, nutikimus, ką jie norėtų patarti ir ko palinkėtų dabartiniam jaunimui. Susitikimus su seneliais vaikai įamžins nuotraukose. Šią informaciją sukels į “Facebook”. – Giedraičių biblioteka.

– “Atverk močiutės spintą”. Renginys bus organizuojamas su Giedraičių A. Jaroševičiaus vid. mokyklos Dizaino studija (vadovė Nina Kravčenko) ir vyks mokyklos aktų salėje. Renginio metu mergaitės demonstruos rūbus, kuriuos surado močiučių spintose, skambės tų laikų muzika. Išrinksime elegantiškiausias, įdomiausias ir šauniausias anūkes bei močiutes.- Giedraičių biblioteka.

– ,,Kartų žygis ant Liesenų piliakalnio”. Žygiuosime nešdami Lietuvos ir Europos sąjungos vėliavėlėmis ir balionais iki Liesenų piliakalnio. Ant piliakalnio padavimų apie šią vietovę pasakojimas prie arbatos. – Videniškių biblioteka.

– ,,Graži mūsų šeimynėlė” – piešinių konkursas. Piešiame visi kartu: mamytės ir tėveliai, vaikaičiai ir seneliai.- Videniškių biblioteka.

Verified by MonsterInsights