Kartu smagiau, sveikiau, įdomiau…

– „Atverk močiutės skrynią” – paroda – močiučių rankdarbiai, smulkios, brangios širdžiai smulkmenėlės, gal jų jaunystės drabužiai, aksesuarai, rankinės… Bijutiškio biblioteka.

– „Didysis kartų piešinys ir linkėjimų pynė”. Ant tapeto suklijuosime nupieštus piešinius ir sugalvotus palinkėjimus gal susirinkusiems, gal sau, gal žmonijai… tarp piešinių sukomponuosime tuos palinkėjimus. Ta pyne apjuosime bibliotekos kiemą. -Bijutiškio biblioteka.

„Tinginių” vakarėlis. Į biblioteką kviečiame vaikus, mamas, močiutes, kaimynes, kurios pasidalins savo patirtimi gaminant pyragą „Tinginį”. Gaminsime kelis variantus: be priedų ir su priedais. Užrašysime gaminamų „Tinginių” receptus, parengsime ir atspausdinsime lankstinuką (skrajutę). – Skudutiškio biblioteka, Arnionių biblioteka.

– „Dovanų medis”, kurį papuoš įvairių kartų dovanoti daiktai. Kiekvienas skaitytojas ar lankytojas galės padovanoti iš savo asmeninių daiktų tai, kas jam atrodys geriausiai primins apie jį. – Girsteitiškio biblioteka.

– „Mūsų kaimo žmonės” mėgėjiško filmo kūrimas ir jo žiūrėjimas šventės metu. Girsteitiškio biblioteka.

– Europos vidury yra tokia šalis – Lietuva” – estafetė “Kadangi dalyvaujame “Europrotų” viktorinoje, tai apie Europą jau daug žinom. Todėl parke paruošime užduotis apie Lietuvos miestus, istoriją, geografiją, žmones. Dalyvaus mažiausiai keturios įvairaus amžiaus komandos. – Naujasodžio biblioteka, Alantos biblioteka.

– „Paskutinė uogienė! – Valgykim kartu!” Popietė su įvairaus amžiaus bendruomenės žmonėmis, tuščių stiklainių apipavidalinimas, suteikti jiems kitą paskirtį – (pieštukinė, vaza, papuošalų dėžutė, taupyklė). Dubingių, Balninkų, Žaugėdų, Bekupės, Žalvarių bibliotekos.

– „Margaspalvis Europos žiedas”. Bibliotekos lankytojai rašys prisiminimus, linkėjimus ant margų žiedlapių ir pildys bendrą Europos žiedą. – Dapkūniškių biblioteka.

– ” Ačiū, Jums! Popietė, skirta bibliotekos savanoriams. Bus pagerbti bendruomenės savanoriai. Įteiktos padėkos, atvirukai. – Dapkūniškių biblioteka.

– ,,Kartų muzikos ir šokio pamokos”. Renginio partneris bus mokykla bei Inturkės bendruomenės centras. Dalyviai – apie 40 įvairaus amžiaus Inturkės bendruomenės narių. Tikslas – pamokyti senosios kartos šokių ir dainų, įgyti gražaus bendravimo įgūdžių, mažinti socialinę atskirtį, pasidalinti patirtimi. Inturkės biblioteka.

– “Tau, Mamyte, visos gėlės”. Gaminsime atvirukus ir prieš Motinos dieną išnešiosime vienišoms senyvo amžiaus moterims. – Levaniškių biblioteka, Toliejų biblioteka, Sidabrinių biblioteka, Suginčių biblioteka.

– „Senelių ir tėvų šokiai ir dainos”. Šokame ir dainuojame visi kartu. Renginį paįvairintų bei žaismingai sujungtų ir keli atrakcionai, kuriuose dalyvautų kelių kartų atstovai. –Verbiškių biblioteka, Žiūrų biblioteka.

– “Išlaisvink savo fantaziją”. Kūrybos dirbtuvės. Su mokykla, su Joniškio bendruomenės centru, su kultūrinio darbo organizatoriumi gaminsime mielas smulkmenas, kurias padovanosime vienišiems pagyvenusiems mūsų krašto žmonėms. Joniškio biblioteka.

– „Netikėtas patirčių suolelis”- bibliotekoje ant suolelio sėdės senoviniais drabužiais pasipuošę žmonės, kurie kvies prisėsti ir išmokti naujų užsiėmimų ( nerti, drožti, gaminti papuošalus). Dubingių biblioteka.

– „Iš senelių albumo” – senų fotografijų paroda.- Arnionių biblioteka.

– „Dviračiais nešam žinią” – Savanoriai šaukliai moksleiviai dviračiais važinės po atokesnius kaimus, neš žinią apie Europos dieną ir kvies žmones dalyvauti renginyje. –Girsteitiškių biblioteka.

– „Gėlių sodinimas” – Skirtingos kartos, sodindamos gėlių daigus, ne tik papuoš bibliotekos aplinką, bet ir pasidalins patirtimi. – Bijutiškio biblioteka.

„Mes – už gamtą.” Bibliotekos kieme vyks medelių sodinimo akcija. Šiuo renginiu skatinsime jaunimą mylėti ir puoselėti gamtą. Medelius sodins vaikai, tėvai ir seneliai. Pasodinę medelius susirinksime prie kavos puodelio. Kalbėsime kaip reikia saugoti gamtą, ir įsipareigosime susitikti kiekvienais metais ir stebėti kaip medeliai auga ir kokia proga jie buvo pasodinti. Kuolakasių biblioteka.

– „Giesmė Mamai”. Motinos dienos proga Stirnių bažnyčioje įvairių kartų grupės giedosime bendras giesmes, perskaitysime prisiminimus. Vaikai kvies mamytes, močiutes prie pačių surinktos ir išvirtos arbatos, moterys iškeps pyragų. – Mindūnų biblioteka.

Molėtų viešoji biblioteka

– „Pasidalink viskuo, ką moki” – kiekvieną antradienį 12 val. specialistai – senjorai norinčius supažindins su įvairiais žmogui naudingais dalykais. Informacijos skyriaus skaitykloje.

– Savimasažo specialistė mokys rankų, pečių, kaklo masažo – balandžio 18d. 12val. Informacijos skyriaus skaitykloje.

– Aktorius mokys oratorystės meno. Informacijos skyriaus skaitykloje.

– Dailininkas pakvies nusipiešti atviruką gegužės 2d. 12val. Abonemente

– Dailininkė mokys pasigaminti lėlę balandžio 24d. Abonemente

– „Pokalbis su seneliais” – balandžio mėn. vaikai eis pas savo senelius ir pas pagyvenusius molėtiškius su fotoaparatu ar užrašys jų prisiminimus, svarbiausias gyvenimo pamokas bei patarimus.

– „Popietė su Senjorais”. Gegužės 9d. 15val. senjorai kartu su vaikais dalinsis linksmiausiais, įdomiausiais bei įsimintiniausiais vaikystės nutikimais. Ragausime močiučių virtą uogienę, minsime mįsles. Vaikų literatūros skyriuje.

– „Draugystės juosta – 625″. Nuo balandžio 16d. visuose bibliotekos skyriuose bus storų siūlų ir vąšelių, o lankytojai galės siekti rekordo – nunerti 625 metrų juostą, nes Molėtai švenčia tokį jubiliejų.

– „Linkėjimų puokštė Molėtams” – nuo balandžio 16d. vaikai nupieš ir iškarpys gėles, jas padėsime įvairiose bibliotekos erdvėse, o lankytojai ant jų užrašys ką nors gero Molėtų miestui ir jo žmonėms. Surinktų linkėjimų žiedus iškabinsime ant „Draugystės juostos – 625″ ir pagrindinio renginio metu apjuosime „Gegužinę”.

– „Gegužinė” – tai pagrindinis renginys, skirtas Molėtų bendruomenei, kuris vyks Molėtų skulptūrų parke gegužės 11dieną 17val. Dalyvaus pagyvenusių žmonių etnografinis ansamblis „Malkesta”, vaikų – „Kukutis”, garsiausi armonikieriai K. Kuzmickas ir A. Mieliauskas, menų mokyklos moksleiviai –akordeonistai. Šoksime liaudies ir modernius šokius, dainuosime įvairias dainas, žaisime žaidimus. Veiks „Mainų kioskelis’, kuriame, atnešus vertingą seną knygą, bus galima ją pasikeisti į Europos leidinį. Surinktos knygos papildys bibliotekos fondus.

Parengė Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights