Europos diena Videniškiuose

Gegužės 9-oji – Europos diena Videniškiuose buvo paminėta netradiciškai. Bibliotekininkė, jaunųjų knygnešių būrelio vadovė Dana Narbutienė pakvietė visus į mokomąją- pažintinę išvyką pėsčiomis.

Ekskursija

Visi 1-10 klasių mokiniai ir mokytojai keliavo iki Baltadvario. Pagrindinis išvykos tikslas buvo- atkreipti dėmesį griūvantį paveldo objektą ir puoselėti viltį, kad pilis bus atstatyta. Pakeliui stabtelėję prie XVI a. Baltadvario bastioninės pilies paminklo, išvykos dalyviai pasiklausė pasakojimo apie Baltadvarį, Siesarties upę, išgirdo padavimus apie Lentokės ir Palainio ežerus, Švedkapius. Visiems susirinkusiems prie Baltadvario pilies griuvėsių buvo įdomu sužinoti, kad 1987 m. pradėtas pastatų liekanų matavimas ir uždengimas laikinomis medinėmis konstrukcijomis. O pirmieji talkininkai buvo Videniškių vidurinės mokyklos mokiniai, vadovaujami mokytojo Valentino Stundžio. Šioje išvykoje mokinukams pats įdomiausias dalykas buvo patiems pasižvalgyti po išlikusias pilies liekanas.

Iš Baltadvario visi keliavo prie Videniškių vandens telkinio. Ten vyko iškilmingas poilsio zonos atidarymas. Vaikai, mokytojai ir kiti susirinkę pasidžiaugė gražiai sutvarkyta aplinka, įrengta vaikų žaidimų aikštele. O visus susirinkusiuosius linksmino Juozo Vasiliausko kapela.

J.Turlienė

Verified by MonsterInsights