Nuo poezijos iki tautosakos

Neseniai Molėtų viešoji biblioteka gavo laišką ir dovaną iš kraštietės Marijos Onos Visockaitės – Sidabrienės, gyvenančios Vilniuje.

Ji bibliotekai padovanojo dvi Lietuvos mokytojų literatų „Spindulio” draugijos kūrybos almanacho „Užkūrė aukurą Čiurlionis” knygas ir Lietuvos kultūros, kūrybos, savasties ir tautotyros mėnesinį laikraštį „Gintaro gimtinė” (2013 m. rugsėjo 1–30 d.). Kaip teigia laiško autorė, ji šiuose leidiniuose yra išspausdinusi „savo poetinius esė apie tėviškės įžymius ir man asmeniškai brangius žmones: Molėtų vidurinės mokyklos buvusį ilgametį direktorių ir poetą Alfonsą Kavoliūną, minėtos mokyklos buvusį muzikos mokytoją, poetą ir kultūrininką Vladą Skrebiškį, tėviškės laikraščio redakcijos kolegą poetą Remigijų Gražį.”

Be minėtos autorės almanache publikuojami ir molėtiškiams gerai žinomų poetų Vlados Banilytės – Kvedarienės bei Petro Panavo kūryba.

Kraštietė turi ir kitų sumanymų. Ji norėtų surinkti Molėtų krašto vandenviečių pavadinimų kilmę, legendas, susijusias su Siesarties upe ir ežeru, taip pat Pastoviu ir Pastovėliu. Visa tai užrašyti tarmiškai ir galbūt sudėti į knygą.

Dėkojame kraštietei už dovanas ir gražias iniciatyvas.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights