Buvo gera gaspadinė…

Kad Molėtų viešosios bibliotekos direktorė Virginija Raišienė moka skaniai gaminti – žino visi, kuriems teko ragauti josios gaminių, o kur dar viešas pripažinimas, kai, minint Spaudos atgavimo 110-ąsias metines, Dubingių žirgyne rajono savivaldybės organizuotoje šventinėje popietėje jai buvo įteikta Gaspadinės nominacija… Ir šįmet, Rudens gėrybių ir amatų mugės dieną, kuomet vyko ir Molėtų skulptūrų parko atidarymas, Virginija Raišienė, tik jau kaip moterų klubo „Judra” vadovė, molėtiškių pamėgtame „Ragelyje” virė grybienę. Pasak jos, 50 litrų talpinančiam katilui reikėjo net tris dienas grybauti, o receptą ji radusi tokį, kokį žmonės naudojo 19 amžiuje, tik kiek patobulinusi… Bene pirmasis, paragavęs grybienės, buvo dr. Rimvydas Laužikas, neseniai ir pats išleidęs knygą „Istorinė Lietuvos virtuvė”, įvertino gerą ir subtilų gaspadinės skonį…

J. Matkevičienė

Buvo gera gaspadinė

Verified by MonsterInsights