Europos kalbų diena Bijutiškyje

Rugsėjo 26 dieną nuo 2001-ųjų metų minima Europos kalbų diena, todėl rugsėjo 27 d. Bijutiškio bibliotekoje vyko popietė, skirta šiai dienai paminėti. Šios dienos minėjimo tikslas – iškelti daugiakalbystę kaip vieną iš didžiausių Europos vertybių, įprasminti kalbų mokymosi įvairovę, pagarbą visoms Europos regionų ir tautinių mažumų kalboms, skatinti įvairių kalbų mokymąsi.

Bibliotekininkė trumpai papasakojo legendą apie Babelio bokštą, kuri siejama su kalbų atsiradimu, priminė, kad Europoje yra apie 400 kalbų, iš jų oficialių – 24 kalbos ir, kad pasaulyje yra apie 3000 kalbų.

Bijutiškio bibliotekos jaunieji skaitytojai dalyvavo viktorinoje „Europos kalbos”. Į 13 klausimų teisingai neatsakė nei vienas dalyvis, o geriausiai apie kalbas žino septintokė Živilė. Kadangi lietuvių kalba yra viena iš oficialių Europos kalbų, vaikai užaugino gražiausių lietuviškų žodžių medį. Pagal juos populiariausi ir gražiausi lietuviški žodžiai yra: MAMA, MEILĖ, AČIŪ, DRAUGAS. Vėliau klausė dainelių rusų kalba apie draugystę.

Bibliotekininkė Saulė

Renginio dalyviai

Verified by MonsterInsights