Netradicinė kaimo rudens šventė Dapkūniškiuose

Šiemet tradicinė popietė „Po darbų” buvo kitokia – sudėliota iš kelių dalių. Rugsėjo 24 d. pirmiausia visi rinkosi kaimo kryžkelėje, kur sueina keliai iš Balninkų, Alantos ir Kurklių. Ši vieta ilgą laiką buvo apleista, apaugusi medžiais ir tarp visų šiukšlių buvo krūva akmenų. Grupė dapkūniškiečių sugalvojo sutvarkyti šią vietą, buvo apgenėti medžiai, sudėlioti akmenys, atvežta žemių ir pasodinta gėlių. Dar gavus finansavimą iš Molėtų rajono NVO konkurso, pridėjus savų lėšų, buvo pastatytas ukmergiškio kalvio A. Janulio iškaltas kaimo pavadinimo užrašas. M. Ažubalienė padėkojo visiems, kurie savanoriškai prisidėjo prie šių darbų. Tai Skobai, Narušiai, Ažubaliai, J. Pociūnienė su dukra Jūrate, P. Rinkevičius, A. Viburys, V. Gervinskienė, I. Persijanovas, A. Mackevičienė, S. Gilys. Prie akmens savo eiles skaitė kraštietė Stasė Kairytė – Čirbienė iš Ukmergės. Palaiminimą suteikė Balninkų parapijos klebonas V. Pabrinkis. Susikibus rankomis buvo sudainuota daina „Ąžuolai žaliuos”.

Kita renginio dalis vyko atnaujintuose bendruomenės namuose. Buvo suremontuotos dvi salės ir kapitaliai – virtuvė. Vietiniai žmonės jau žino geradarius mūsų rėmėjus. Dalyvavę rajono atstovai, Seimo nariai, galbūt sužinojo pirmąkart. Už jų gerus, prasmingus darbus rajono meras padėkomis ir dovanomis apdovanojo ir senus, ir naujai atsiradusius rėmėjus. Seimo narys padovanojo „kolekciją” virtuvei. Balninkų seniūnė padėkojo gaspadinėms, kurios rudens mugėje savo gardžiais sūriais džiugino visus, o atsinaujinusiai virtuvei dujų balionui naują pintą „rūbą”. Milda, Marianne bei Bert padovanojo 4 vaikštynes, kad jos palengvintų senų žmonių gyvenimą. Dapkūniškiečius ir visus svečius nudžiugino Mariannes koncertas, kurio metu ji fleita atliko keletą žymiausių kompozitorių kūrinius. Apie Dapkūniškius sukurtas eiles skaitė kraštietė Alfonsina Jasiulionytė – Tijūnonienė.

Dar tradiciškai buvo pagerbti jubiliatai – E. Jucevičienė, A. Statauskienė ir A. Babelis. Suskambus trankioms Molėtų krašto armonikieriaus A. Mieliausko polkutėms, sukosi poros. Kaimo šventę baigėme prie vaišių stalo, ragaudami rudeniško troškinio ir skanių tortų.

Bibliotekininkė Marija

Įteikiami apdovanojimai

Verified by MonsterInsights