Kovo 11-osios renginys Dapkūniškiuose

Kovo 10 d. Dapkūniškių bibliotekoje vyko renginys „Atgimusios Lietuvos šventė”. Labai džiugu buvo matyti tiek daug susirinkusių ne tik dapkūniškiečių, bet ir svečių. Dalyvavo kraštiečiai – literatės Stasė Kairytė – Čirbienė ir Alfa Jasiulionytė – Tijūnonienė, rankdarbių kūrėja Alfa Gilytė – Burneikienė. Į šventę atvyko viena iš mūsų rėmėjų – globėjų, tai Dalia Rakutis su fotografu Butautu Barausku.

Šventę pradėjo Balninkų pagrindinės mokyklos moksleiviai, kurie dainavo, šoko, bolninkiškai kalbėjo, minė mįsles. Programą paruošė lietuvių ir muzikos mokytojos. Šventės metu kalbėjo mokyklos direktorė Vilija Budrionienė, seniūnė Virginija Pusvaškienė, kuri visus pasveikino ir įteikė Lietuvos vėliavėles. Taip pat seniūnė įteikė mūsų rėmėjai mero S. Žvinio kalėdinį gerumo sparną, o mūsų labdaros pietų dalyvės atsidėkojo gražia gėlių puokšte.

Antroji renginio dalis buvo skirta knygų „Prie Piršeno ir Alaušų. Balninkai.” pristatymui. Dalyvavo knygų sudarytojai Julius Aukštaitis, Ritonė Šalkauskienė ir Stasys Maslauskas. Kiekvienas pasidalijo, kaip ir kam kilo mintis pradėti rašyti apie Balninkų kraštą, kas paskatino, kaip sekėsi rinkti medžiagą. Apie Dapkūniškių žmones, savo gimtinę įamžino iš čia kilusi Ritonė Šalkauskienė. Kraštietis Stasys Maslauskas rūpinosi knygų leidyba.

Alfa Burneikienė, atvykdama į šventę, atsivežė savo kurtų papuošalų, ir jie mus džiugins dar dvi savaites. Tad kviečiame užsukti į biblioteką ir aplankyti parodėlę.

Prie arbatos puodelio dar ilgai ir šiltai bendravo visi susirinkę kraštiečiai.

Noriu pasidžiaugti, kad pakalbinus kraštiečius tapti bibliotekos globėjais, jais pasisiūlė būti Stasys Maslauskas ir Stasė Kairytė – Čirbienė.

Bibliotekininkė Marija

Renginyje

Verified by MonsterInsights