Su kuprine knygų po kaimus

Knygnešio dienos rytas prasidėjo kelione į toliau nuo Girsteitiškio nutolusius kaimus su kuprine knygų ir žurnalų. Pirmiausia aplankiau Gilūžių kaime gyvenančią Živilę Guobytę. Ji ne tik skaito knygas, bet ir kuria eiles. Rašyti pradėjo 1997 metais. Tik dabar po kelių operacijų nebesirašo,- sakė Živilė. Eilėraščių sąsiuvinis sunkiai įskaitomas, todėl sutarėme, kad aš jos eilėraščius išspausdinsiu ir susegsime į vieną aplanką.

Živilė išsirinko paskaityti V. Ažušilio knygą. Daug skaitantis sūnus irgi tapo mano skaitytoju.

To paties kaimo gyventoja Antanina Puodžiuvienė džiaugėsi dovanotais ,kad ir senais, ,,Rankdarbių” žurnalais. Tai auksarankė mezgėja, nėrėja. Pasigrožėjau jos neseniai nunertu lovos užtiesalu. Skaitymui laiko nelabai lieka, rankos ir akys dažniausiai rankdarbiu užimtos. Marti Vilma turi didelį ūkį, bet knygai laiko vis tiek suranda. Yra nuolatinė bibliotekos skaitytoja.

Aplankius senyvo amžiaus Angelės ir Antano Pivorų namus pasidžiaugiau, kad dar prenumeruoja ir skaito laikraščius, žurnalus. Kadangi akys greit pavargsta, tai mėgstamas pasakas garsiai skaito anūkė Monika.

Bene daugiausiai knygų perskaičiusi Eleonora Kudopkienė iš Spragilų kaimo. Šiandien skaito daugiausia religines knygas.

Alantėlės kaime aplankiau Birutę Doluchanovienę ir sūnų Valdą.

Juodiškių kaimo gyventojas Stasys Puodžius pažadėjo perskaityti pasiūlytą knygą apie tremtį, nors sakė, kad mieliau renkasi meistravimo darbus, jo rankomis išpuoselėta vienkiemio sodyba džiugina kiekvieno akį.

Džiaugiuosi knygnešio diena, kuri labai greitai prabėgo. ,,Ėjimo į žmones” dieną biblioteką papildė 6 nauji skaitytojai, iš arti pamačiau pagyvenusių žmonių darbštumą, rankdarbių kruopštumą, savitarpio bendravimą.

Bibliotekininkė Jolanta

Su atneštomis knygomis

Verified by MonsterInsights