Su Molėtų krašto šviesuoliais

Kovo 8 d. vakarą Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovėje vyko antrosios Almos Šlamaitės knygos „Molėtų krašto šviesuoliai” pristatymas. Dalyvavo autorė, literatūrologas Petras Bražėnas, Molėtų rajono meras Stasys Žvinys, Vilniaus molėtiškių draugijos pirmininkas Vilius Maslauskas, Vilniaus universiteto Tarybos pirmininkas, auštąsias technologijas kuriančios EKSIMOS grupės prezidentas Rimantas Kraujalis, knygos redaktorė Regina Paulauskienė, knygoje aprašytų asmenybių giminaičiai bei kiti Vilniaus molėtiškiai ir jų bičiuliai.

Knygos pristatyme

Šįmet išleistoje knygoje (II-ąją knygą išleido UAB „Petro ofsetas”, I-ąją – KRONTA, 2009 m.) autorė atskleidė šešiolika asmenybių, kurios šiandien garsina ne tik Molėtus, bet ir Lietuvą: palaimintasis Mykolas Giedraitis, du patriarchai – Lietuvos sveikatos apsaugos patriarchas Jurgis Alekna ir kino patriarchas Stasys Vainalavičius, Aluntos mylėtojas Kazimieras Girnius, tarpukario Lietuvos mokytojas Pranas Karalius, skautininkas Stasys Jakštas, kraštotyrininkas Eugenijus Danilevičius ir kiti, kurių sąmoningai neminėsiu, kad būtų didesnis knygos pažinimo interesas.

Profesorius P. Bražėnas vakaro metu , „atrakinęs” knygą daktarų – rašytojų ir rašytojų – daktarų raktu, sakė, kad šią knygą reiktų duoti skaityti jauniems žmonėms, ką jis irgi padarysiąs, duosiąs paskaityti savo anūkams, kad ir šie žinotų iš kokio krašto buvo kilęs senelis… Ponas R. Kraujalis taip pat akcentavo šios knygos reikšmę jaunimui, o ypač – išsilavinimo svarbą. Rajono meras S. Žvinys dėkojo už titanišką autorės darbą, atskleidžiant Molėtų krašto šviesuolius ir įteikė padėką bei puokštę gėlių. Visą vakarą mainėsi gražūs padėkos ir pagarbos žodžiai Almai Šlamaitei su gėlių žiedų pyne iš kraštiečių ir jų bičiulių rankų ir širdžių, o paskui nuvilnijo Lietuvos mokslų akademijos choro (vadovė Judita Taučaitė) dainomis.

Sunku buvo skirtis su Molėtų krašto šviesuoliais, kurių buvo pilna karininkų ramovė, todėl pasikvietėme Almą Šlamaitę į Mažąją Molėtų knygų mugę – dar vieną pavasarinį pasimatymą su kraštiečiais…

Jolanta Matkevičienė

Violetos Žalalienės nuotraukos

Verified by MonsterInsights